”Ropa till mig på nödens dag, så skall jag rädda dig, och du skall ära mig.” 

– Psaltaren 50:15

Jag var 6 år gammal och beslöt mig för att sticka hemifrån. Helt själv utan mammas försyn och vetskap sprang jag rakt in i en stor skog, mitt i ett yrande snöoväder. Men rätt så snart ångrade jag min individuella utflykt, och äventyrslusten försvann när jag insåg att jag var vilse. Då kom jag ihåg vad min mamma sagt tidigare: Om du någonsin känner dig hjälplös och inte jag är med så ropa till Jesus så kommer han att hjälpa dig. Jag knäppte mina händer, grät och ropade till Jesus:

Jesus om du finns, så låt mamma hitta mig nu!

I den stunden i min nöd upplevde jag en inre frid. Och när jag öppnade mina ögon såg jag mamma komma springandes mot mig. Jag möttes av en stor kram och ett stort leende.

Någonting växte sig ännu starkare i mitt liv, och den kraften är vid min sida än idag.

Det är många gånger i livet som jag verkligen har gått vilse. Speciellt i tonåren när jag inte riktigt visste om tron skulle hålla under alla omständigheter. Det var en hel del saker som hände i mitt liv som gjorde att jag kände mig besviken och arg på Gud. Då var det lätt att glömma Gud och göra sådant som jag egentligen visste var fel. Det blev till slut ett ifrågasättande av Gud själv som jag inte alltid upplevde vara så närvarande som jag önskade mig. Ibland satte tvivlet igång och jag undrade; fanns Jesus verkligen på riktigt? Trots att jag visste mycket som stod i Bibeln fanns det andra vägar som lockade. Men så en natt när jag låg i min säng bad jag till Jesus och sa:

Om du verkligen finns och vill ha ut någonting av mitt liv så skicka en kristen person till min dörr antingen i natt eller i morgon som bekräftar detta!

Jag hade under hela livet upplevt bönesvar och jag förlitade mig på att Jesus skulle höra mig även denna gång. Klockan 9 på morgonen efter stod en kristen vän utanför min dörr och knackade på. Jag var ganska förvånad när han sa:

Jesus manade mig att komma till din lägenhet och berätta för dig hur älskad du är av Jesus och att han har en plan för ditt liv, du kommer vara till välsignelse för hans rike och speciellt för ungdomar. Gud har en plan för ditt liv, men det finns också en ond makt som gärna vill dra bort dig från hans närvaro!

Detta var en sådan stor bekräftelse i mitt liv att Jesus är den enda vägen till Gud och att han ensam hör böner. Jag började förstå att jag var sökt av Jesus och att jag behövde underkasta mig hans vilja helt i mitt liv. Jag upplevde en sådan frid när jag tog beslutet att följa Jesus! Någonting växte sig ännu starkare i mitt liv, och den kraften är vid min sida än idag. Jesus har gjort det möjligt för oss att vara Guds barn!

Bön: Tack Jesus för att jag alltid får komma tillbaka till dig och bekänna mina synder så att du kan förlåta dem om jag ångrar mig av hela mitt hjärta, tack för att du älskar oss och hittar oss när vi går vilse.

Sång: Din nåd, är allt jag behöver. Text: Mattias Martinsson