För några år sedan hörde jag en inspirerande predikan av en man som smugglat biblar och spritt Guds ord på olika sätt i pressade situationer. Jag och alla som hörde detta blev hänförda av mannens vittnande men det vi diskuterade i efterhand var en särskild mening som fastnat. Han sa något i stil med: Jag är varken den snabbaste, smartaste eller starkaste, men jag är villig och Gud använder villiga människor.” 

Detta temat som predikanten lyfte upp är inget nytt för mig. Det känns nästan som ett uttjatat tema i Bibeln men det ”lustiga” är att jag mitt i min prestationsångest, rädsla och självbevarelsedrift tappar bort detta alldeles för lätt. Jag fastnar i mina begränsningar. Jag blir livrädd för att misslyckas. Som om Gud inte kan använda mina misslyckanden. Eller så simpelt som om jag inte vill att han ska använda mina misslyckanden då jag helst av allt inte misslyckas alls. Jag glömmer bort vem min Gud är. Han som är allt jag inte är. 

Han var det igår, han är det idag och kommer att vara det imorgon också.

Det fantastiska är att Jesus visste om att jag dagligen skulle misslyckas med mina försök att bli den jag är skapad att vara och längtar efter att bli. Till mitt högmods irritation så vet han om varenda en av mina svagheter. Och det är med kärlek och förståelse för mina begränsningar och synder som han dog på korset. Han dog på korset så att jag kan gå genom livet med min svajande vilja till det som är sant och gott här i livet.

Jag fastnar i mina begränsningar. Jag blir livrädd för att misslyckas.

“Av nåden är ni frälsta genom tron, inte av er själva. Guds gåva är det, inte på grund av gärningar för att ingen ska berömma sig. Hans verk är vi, skapade i Kristus Jesus till goda gärningar som Gud har förberett för att vi ska vandra i dem.” Ef 2:8-10

 

Bön

Herre, tack för att du är densamme igår, idag och i all evighet. Påminn mig om det när jag behöver det. Tack att du låter mig få brottas med min ovillighet att göra din vilja. Ge mig modet att göra det jag vet att du vill att jag ska göra och hjälp mig att var dag få vila i din nåd. Låt din Helige Ande bo och verka i mig så att mitt hjärta kan formas efter din vilja.

Jireh Elevation Worship, Maverick City Music

Jireh, You are enough
Jireh, You are enough (so I will be)
I will be content in every circumstance
Jireh, You are enough (He is always enough)

He’s forever enough
Always enough
Always more than enough
He is, He is
Forever enough
Always enough (He’s everything, He’s always)
More than enough (yeah)

I’m already loved
I’m already chosen
I know who I am
I know what You’ve spoken
I’m already loved
More than I could imagine
And that is enough, oh-oh

Foto: FreeImages.com/Sias van Schalkwyk
DELA
Föregående artikelAtt vara kallad av Gud
Nästa artikelRäven och samtalet