Se vilken kärlek fadern har bevisat oss när vi får kallas hans barn. – Joh 3:1

”En far håller inte sina barn på avstånd. Han är inte likgiltig för hur barnen mår. En far är intresserad av detaljer i barnens liv. Han lyssnar intresserat, även på sådant som inte verkar viktigt för honom, han vet att det är viktigt för barnen. En far har hemmet öppet. Han ställer sina resurser till barnens förfogande. En far beskyddar, hjälper, tröstar, uppmuntrar, utmanar och välsignar. Han tar del i varje aspekt av barnens liv. Han gläder sig över deras framgångar och sörjer med dem i svårigheter. En far sörjer när de inte vill lyssna på honom och låta honom vägleda dem. En kärleksrik far har alltid barmhärtighet och förlåtelse och är ivrig att upprätta relationen när något gått fel. Gud är en sådan far.”

Tänk att Gud som är kärleken själv, är och vill vara din pappa!

Den här texten är tagen ur en andakt som Ulf Ekman har skrivit. Den har gett mig en tydlig bild av hur Gud är mot oss människor. Jag skulle vilja att du läser texten en gång till och tänker på att det är Gud som pratar om dig!

Bön:
Tack Gud för att du älskar mig. Hjälp mig att lita på att du bara har goda planer för mig och mitt liv. Förlåt för alla gånger som jag inte har lyssnat på dig. Tack för att jag en dag ska få komma hem till dig, där hela din familj kommer att vara samlad, för alltid. Amen

Sång:
”Father
We enter Your presence
To lift up Your name
Father
You’re worthy of glory
You’re worthy of praise
Creator of everything
The reason for us to sing”
Oslo gospel choir – Father

Tänk att Gud som är kärleken själv, är och vill vara din och min pappa. Det betyder att vi får komma till honom och förvänta oss allt hans goda och när vi får ta emot hans kärlek kan vi ge vidare den till våra syskon. Guds kärlek är villkorslös, han är inte som oss människor som kan vara egoistiska och ibland förvänta oss något tillbaka. Men han önskar att få ditt ja till honom! För han har så många planer för dig, så mycket han vill visa dig och så mycket han vill ge dig. Men då måste du komma till honom och ta emot och lyssna på vad han vill säga till dig! Och vad kan vara mer tryggt än att lita på honom som är alltings skapare och kallar dig för sitt barn?

Han ser vad du behöver redan innan du har bett om det. Även om du kanske inte kan se det just nu, får du vila i att han alltid vill ditt bästa och ser allt ur ett större perspektiv. Du kanske har hört det tusen gånger men det är så viktigt att du kommer ihåg det! Hans ögon är ständigt på dig, redan innan du var ett outvecklat foster såg han dig. Han vet om du sitter eller står, han följer varje steg du tar. Snacka om en engagerad pappa! Han vet och ser allt och glöm inte att när han ser på dig, ler han.

 

 

Foto: Aidan Meyer
DELA
Föregående artikelEn historia om passion
Nästa artikelEric Liddell