”Vi vet att allt samverkar till det bästa för dem som älskar Gud, som är kallade efter hans beslut.” Rom 8:28

Gud är god. Hans vilja för oss och våra liv är god. Gud är också trofast, vilket innebär att han håller alla sina löften och aldrig sviker oss. Vi kan därför helt och fullt lita på att det som han har sagt stämmer.

Ett av de löften som Gud har gett är att för den som älskar honom samverkar allt till det bästa. Det betyder att han kan vända och använda alla situationer som vi möter till något bra. Detta tror jag är viktigt att vi bär med oss i livet, för oavsett hur härligt det är att vara kristen har Gud aldrig lovat att vi kommer slippa bekymmer eller prövningar. Däremot har han lovat att leda oss och själv vara med, mitt i prövningen.

Hans vilja för oss och våra liv är god.

När vi har det svårt hjälper det ofta att dela bekymren med en vän som lyssnar. Vi behöver prata om och dela våra tankar och känslor med någon som vi har förtroende för. Gud vill vara den vännen för oss och han är den bästa lyssnaren! Dessutom vill han hjälpa oss att se våra problem med nya ögon. När vi även i de svåra stunderna fokuserar på vem Gud är och vad han har lovat kan vi lära oss att se vår situation från ett nytt perspektiv. Då kan en tacksamhet och glädje växa fram som inte beror på hur våra omständigheter ser ut. Detta gäller både stora och små problem: allt från när vi är pressade av plugget eller missar sista bussen, till om familjen hamnar i en kris eller om någon som vi känner mår dåligt. Genom att söka Gud när livet är tufft och känslorna är i botten kan vi få upptäcka hur även detta kan dra oss närmare honom.

Vi får i alla stunder ha blicken fäst på Gud. Han är den tryggaste att fly till och hans löften håller för att luta sig mot i alla livssituationer. Vår himmelske pappa har koll på läget och ser till att allt som händer oss leder till det bästa.

Bön: Tack Gud för din trofasthet och din godhet! Tack för att du älskar oss. Vi ber om styrka när vi möter svårigheter och om hjälp att leva med blicken fäst på dig.

 

Sång: Du mitt hopp – Ida Möller

När allting kommer kring

När stormar sveper in

Jag finner ro i dig, Jesus.

När svårigheter tär

Jag vet att du är här

Du bär igenom allt.

Foto: FreeImages.com/Sias van Schalkwyk
DELA
Föregående artikelOmsluten – mitt i mörkret
Nästa artikelRadikal tro och radikalt liv