Se, jag gör något nytt. Redan nu visar det sig. Märker ni det inte? Jag ska göra en väg i vildmarken och strömmar i öknen. (Jes 43:19)

Det är en vacker höstdag. Löven börjar skifta färg men de flesta träden är ännu gröna. Jag springer på vägen över den lilla bron, genom skogen och ut mot fälten. Jag gick längs samma stig för några dagar sedan men redan har naturen hunnit ändra sig. Senast jag såg åkern var den täckt av bar jord. Jag tog för givet att säsongen var slut, att bonden gjort sin sista skörd och förberett åkern inför vinterns vila. Nu ser marken annorlunda ut. Ur jorden sticker små skira skott upp. Den plats som sett tom och livlös ut spirar nu av nytt liv.

Hur kan åkern ge nytt liv igen? För att någon har förberett jorden, harvat, sått och vattnat. Varför hade jag inte sett något senast jag var här? För att det som då skedde hände under ytan. Och hur kan detta ske mitt i hösten när allt annat tycks vissna och dö? För att det finns en kraft i det lilla fröet som är så stor att livets största mirakler ibland sker när vi som minst förväntar oss det.

Ditt liv är en åker. Vad du låter fastna i din mylla kommer att avgöra vilka frukter du får skörda. Det gäller att vara aktsam med vad man sår, att förbereda jorden och inte slarva med bevattningen. Att närma sig Jesus, låta hans ord vara den sanning vi bygger våra liv på och varje dag komma inför honom i bön är att göra rum för god frukt. Men att göra rum för det goda är inte samma sak som att skapa det goda. Åkern bär inte frukt bara för att bonden är noggrann med att harva och vattna. Det krävs något utanför bondens kontroll: ett frö sprängfyllt med liv.

Även under jordtäcket spirar det.

Kanske finns det områden i ditt liv som känns som livlös jord. Du har brottats med dina frågor men hur mycket du än anstränger dig förblir jorden livlös. Glöm inte bort varifrån livet kommer. Lägg din åker inför Jesus och låt honom fylla den med nytt liv. Kanske dröjer det innan du får svar men var inte rädd. Även under jordtäcket spirar det. När du sår med rätt kraft är det bara en tidsfråga innan det är dags att skörda.

Bön

Gud, jag överlämnar mig i dina händer. Tack för att du vill skapa nytt liv i de områden av mitt liv som känns döda. Tack för din nådefulla godhet och din underbara kraft.

 

If I give it all – Will Reagan & United Pursuits

If I give it all to you
will you make it all new?
If I open up my hands
will you fill them again?
If I give it all to you
will you make it all new?