Ett enda ber jag Herren om, detta begär jag: att få vara i Herrens hus varje dag i mitt liv för att se Herrens godhet och söka svar i Hans tempel. Ty han gömmer mig i sin hydda på olyckans dag, han gömmer mig i sitt tält, han räddar mig upp på klippan. – Ps 27:4-5

Vilken härlig, ärlig önskan! Davids största längtan är att få vara i Herrens närhet, hans önskan är att få bo i Guds hus. Han vill ha mer, ständigt vill han ha mer, mer av Gud. Tänk själv på alla de dagar då Gud känns långt borta. När han känns avlägsen och lusten att öppna bibeln är som bortblåst. Tänk på de dagar då du nästan glömmer att Jesus finns, när inget i vardagen påminner om honom och bönen känns onaturlig. Tänk om du just dessa dagar hade bott i Herrens hus, tänk om du dessa dagar kunde söka efter svar i hans tempel!

Bön:
Herre, tack för att du älskar oss, dina barn. Tack för att Du dog för att vi skulle få leva. Tack för att du håller oss alla i dina stora mäktiga händer. Hjälp oss att leva med dig i vardagen. Att välja dig både de dagar det känns lätt och de dagar det känns svårare. Hjälp oss känna att du är nära oss. Varje dag. Amen

Sång:
”Herre, du min klippa, min eviga ro,
endast på dig vill jag bygga mitt bo.
Allting jag uppgav och allting jag vann,
när jag min frälsning i Gudsordet fann.” – vers 1
Svensk text: Clas Vårdstedt Musik: trad. från Irrland ung psalm nummer 190

Visst kan man inte glömma bort de man bor med. De bara är där. Sitter vid samma bord och äter frukost, hänger av sig jackan i samma hall när de kommer hem från skolan eller jobbet, sitter i samma soffa och tittar på tv på kvällen. Tänk att få ha med Gud lika självklart i sin vardag som sin mamma eller syster! Tänk att få påminnas om honom varje gång man ser sig omkring eller går ut till köket och hämtar ett glas mjölk. Tänk att få bo i hans hus! Tänk att bli räddad upp på klippan av honom. Tänk att få bygga sitt bo på honom. Och tänk att det är det enda han vill. Tänk att det är det han längtar efter. Universums skapare som dog för din skull vill att du ska flytta in i hans hus, bygga ditt bo på honom. Han som skapat varje kvittrande fågel och skrattar med dig när du är glad. Han som redan genom den Helige Ande har valt att bo i dig vill att du ska välja att leva nära honom. Att oavsett var du är geografiskt leva varje dag som om du vore i hans tempel. Och som om du hörde hemma där, för det gör du. Vi hör alla hemma hos vår far.

Gud är vännen som aldrig sviker och örat som alltid lyssnar. Gud håller dig i sina stora trygga händer och skulle aldrig låta dig ramla ut, inte ens när det känns som olyckans dag. Han är tryggheten och att få vara i hans närhet är den lugnaste och mest avslappnade platsen. Den tryggaste platsen. Varje dag.