Var alltid glada, be ständigt och tacka hela tiden Gud. Gör så, det är Guds vilja i Jesus Kristus. – 1 Thess. 5:16-18

Väckarklockan ringde, för tidigt som vanligt. Sara kravlade sig ur sängen, slängde på sig kläderna och tog en macka i farten. Det prasslade i höstlöven när hon sprang till bussen. Väl framme i skolan såg hon sina klasskompisar som gick in i biologisalen. Hon hann precis in innan läraren stängde dörren.

– Hur länge har ni hunnit vara vakna idag? En timme? På den timmen har ditt hjärta slått ungefär 4200 gånger och du har tagit ungefär 720 andetag. Under ett dygn blir det 100 800 hjärtslag och 17 280 andetag! Du har hört ljudet av väckarklockans alarm och öppnat upp ögonen. Förhoppningsvis har du fått i dig lite god frukost. Lukten från morgonandedräkten har du borstat bort med tandkräm. Kanske fick du en kram från dina föräldrar och kanske kände du morgonens vind mot din kind. På en timme har du redan fått använda dina sinnen.

En timme av livet. Det är lätt att livet snurrar på i ett ekorrhjul och timmarna passerar förbi utan att vi stannar upp. Vi behöver Gud i livets alla timmar, inte bara timmarna på söndagarna. Har du tänkt på hur fantastiskt det egentligen är när vi varje morgon vaknar, hjärtat fortsätter slå och vi vet hur man gör när man andas? Tänk att maskineriet i kroppen ofta fungerar så väl! Hörsel, syn, smak, lukt, känsel – allt är gåvor från Gud.

Bön:
Gud, tack för en ny dag i Din skapelse. Hjälp mig att vandra med Dig var dag. Tack för att Du är en personlig Gud! Tack för att Du känner lilla mig. Herre, lär mig vara tacksam över saker som jag ibland tar för givet. Tack för att Du hör min bön! Amen.

Sång:
We have come to praise Your name and give thanks for all things You’ve done.
We lift our voices up to You, You are worthy of our song.
Låt: Come to Praise
Artist: Safari
Album: Thank You

Vi kan behöva påminna varandra om att glädjas över ljusglimtarna i livet, öppna ögonen och se Guds goda gåvor. Tacka för de färgsprakande höstlöven. Tacka för att vi får vakna till en ny dag. Tacka för att han bär oss när livet är svårt. Tacka för våra älskade vänner och vår familj. Tacka för maten på bordet. Tacka för att Gud alltid är nära – oavsett om vi är glada, arga, ledsna, besvikna, förälskade, trötta, ensamma.  Tacka för att han älskar oss just precis för att vi är de vi är, trots alla våra fel och brister.

Var alltid glada… Inte kan vi väl alltid vara glada? Ibland känns ju livet bara tungt och svårt. Fastän vi inte alltid ser det så är Gud med oss, även när vi känner oss ensamma och övergivna. Gud ger inte upp. Han älskar oss mer än vi någonsin kan förstå. I 1 Johannesbrevet kan vi läsa Vilken kärlek har inte Fadern skänkt oss när vi får heta Guds barn. Det är vi. Wow! Vi är hans barn! Han har skapat oss och var dag är en gåva när han låter våra hjärtan fortsätta slå. Det får vi glädjas, be och tacka över!