Och jag såg en ny himmel och en ny jord. Den första himlen och den första jorden var borta, och havet fanns inte mer. Upp 21:1-2

Du kanske inte brukar titta på nyheterna eller läsa tidningen, men jag tror inte att någon har missat debatten som pågår kring klimatet. Det pratas om global uppvärmning, förhöjda havsnivåer, torka, svält och så vidare. De flesta ledare och politiker är eniga om att vi står inför en total miljökatastrof. För mig, och kanske många andra, är det svårt att inte bli orolig och frustrerad över vad som sker. Vår jord, vårt hem, håller på att förstöras.

Hur kan jag som kristen relatera till detta? Hur slipper jag bli handlingsförlamad och blind av oro? Jo, genom att lita på Bibelns löfte om en ny himmel och en ny jord. Den sista boken i Bibeln, Uppenbarelseboken, handlar om Jesus återkomst och hur rättvisa ska skipas och ondskan förgöras. Den kan vara svår att förstå eftersom den innehåller många bilder och liknelser, men hoppet om en fantastisk framtid för oss som Guds barn är väldigt tydligt. Just nu ser det mörkt ut och det är svårt att se vägen framåt, men genom Bibelns ord vet vi hur allt slutar. Oavsett vad framtiden bär med sig gällande vår planet, och våra liv, har vår pappa lovat oss en helt ny och fullkomlig värld där vi får leva i evighet.

Fortsätt kämpa för att ta hand om vår jord, men låt inte oron ta över.

Så fortsätt kämpa för att ta hand om vår jord, vilket vi fått i uppdrag av Gud (1 Mos 1:28), men låt inte oron ta över. Gud har oss och framtiden i sina händer. Släpp taget och låt honom leda dig framåt även på det här området.

Sång: Tenth Avenue North  – The Future
The future’s in the letting go
I’ll let my heart embrace every high and low
I don’t want anything more
The future’s in the letting go

Bön: Herre, hjälp mig att släppa oron inför framtiden och samtidigt kunna göra gott mot mina medmänniskor och min omvärld. Tack att vi får hopp genom ditt ord. Tack att en oerhört god framtid väntar oss.

Foto: FreeImages.com/Sias van Schalkwyk
DELA
Föregående artikelEn bok förändrade allt
Nästa artikelLyssnar han verkligen!?