Må nu hoppets Gud fylla er med all glädje och frid i tron, så att ni överflödar i hoppet genom den helige Andes kraft. (Rom. 15:13)


Vissa perioder i livet kan kännas dystra, även om man lever ett liv som troende kristen. Själv kan jag ofta uppleva ångest och oro som gör att livet känns hopplöst. Kanske man till och med drar sig undan från Gud för att man känner sig utmattad.

Även Jesus hade stunder där han upplevde ångest och sorg. Vad gjorde Jesus mitt i sin ångest i Getsemane? Jo, han sökte Gud. Det är just i dessa perioder som vi behöver närma oss Gud istället för att dra oss undan. I Filipperbrevet står det: Bekymra er inte för något, utan låt Gud få veta alla era önskningar genom bön och åkallan med tacksägelse. Då ska Guds frid, som övergår allt förstånd, bevara era hjärtan och era tankar i Kristus Jesus. (Fil. 4:6-7)

Genom att vi öppnar upp oss för Gud, låter honom veta hur vi känner och vad vi önskar, så öppnar vi också upp för hans frid. Guds frid ger oss överflödande hopp, bevarar våra hjärtan och omsluter våra tankar. När vi känner oss dystra, utmattade eller ångestfyllda, då är det Guds frid vi behöver.

Med tiden har jag lärt mig att det inte blir bättre av att jag drar mig undan eller stänger in mig när jag fylls med ångest. Jag har insett att jag behöver öppna upp mig och närma mig Gud för att kunna ta emot hans frid. Det betyder inte att jag slutat uppleva ångest och oro, utan snarare att jag har lärt mig att förtrösta på Gud och sträcka mig efter hans omtanke och kärlek i stunder när jag upplever det. Jag litar på honom och på att han visar mig vägen ut. Jag vet att jag kan hämta kraft och styrka hos honom. Gud finns där på samma sätt för dig – låt honom vara din tillflykt.

Bön

Gud, jag vill närma mig dig.
Jag tar emot din frid.
Jag förtröstar på dig.
Tack för att du har omsorg om mig.
Amen.

 

Närmare Dig – Jonatan Brandström, Jacob Alm, Samuel Hector

För evigt är du trofast
Du sviker aldrig oss
Gud, du står fast
Mitt skydd när mörkret faller
Du lyser upp vår väg
Herre i allt
I stunder av oro
Lyfter min blick
Närmare dig, Gud
Jag längtar att va

Foto: FreeImages.com/Sias van Schalkwyk
Viktoria Åberg
Sölvesborg
DELA
Föregående artikelSanna fann sitt värde hos Gud
Nästa artikelNärvarande mitt i svårigheterna