Jag är övertygad om att han som har börjat ett gott verk i er också skall fullborda det intill Kristi Jesu dag. Filipperbrevet 1:6

När man har varit på läger och konferenser så kan det kännas så lätt att vara kristen. Man blir så påfylld med träffande undervisning, härlig lovsång, skön gemenskap med kristna vänner och man tänker att nu äntligen ska jag ta tag i det här med bibelläsning till exempel. Nu ska jag klara det här med att gå till ungdomsgruppen och gudstjänsten, jag ska börja be och läsa bibeln mycket mer och oftare… Men så kommer man tillbaka till vardagen där allting rullar på i sitt vanliga tempo och dagarna så lätt fylls upp. Gud känns inte så närvarande längre, och det är ju så svårt att vara ensam i sitt kämpande.

Men Gud har lovat att vara med oss där! Han har inte bara tänt den där gnistan i dig för att du sen ska kämpa vidare själv där hemma. Han har lovat att vara med oss alla dagar och han inte bara börjar sitt goda verk i dig, han vill också fullborda det! Han vill fortsätta kämpa tillsammans med dig resten av livet. Det är inte alltid han känns så närvarande, och det är ofta en kamp. Men du är inte ensam! Gud kämpar tillsammans med dig!

Och när vi glömmer bort det finns det så många löften och exempel att hämta i bibeln. Så otroligt många gånger har Gud lovat att inte överge oss utan alltid vara med oss, och om du tänker efter finns det nog många exempel i ditt eget liv också. Där du i efterhand kan se att Gud varit med och lett dig, kämpat med dig.

Det är inte bara på de stora lägren Gud är närvarande och du kan få påfyllning. På gudstjänsten på söndagen, i ungdomsgruppen tillsammans med jämnåriga kristna – som kämpar lika mycket som du med att vara kristna i vardagen, och hemma i fåtöljen med bibeln och umgänget mellan bara dig och Gud. Vi kan bli minst lika påfyllda där!

Det är ju Gud som har påbörjat det där inom dig, och då skulle han inte få för sig att avsluta det förrän det är fullbordat. Och fullbordat blir det inte förrän han kommer tillbaka en dag och det blir fest i himlen. Så räkna inte med att bli övergiven av Gud. Han kämpar på med dig och mig varenda dag, och om han känns avlägsen kanske vi ska fråga oss vem som vänt vem ryggen. Är det kanske jag som vänt ryggen åt Gud så det är därför han känns avlägsen? I så fall är det bara att vända sig till Gud igen och igen. Gud är kvar och slutar som sagt aldrig att kämpa. Han vill fullborda det där stora han påbörjat och planerat för dig.

Bön:
Jesus, gör mig villig att gå med dig i de gärningar du förbereder för mig. Tack för att du vill använda mig och har planer för mig. Tack för att du redan påbörjat dem inom mig, och för att du är med mig genom allt.

Sång:
På dig min Gud förtröstar jag när oro skymmer min morgondag. För jag vet du är trofast emot mig. När svårigheter omger mig, så är jag ändå trygg hos dig, för jag vet att du aldrig lämnar mig.
Text & musik: Bo & Elsa Järpehag (Oas-pärmen nr 104)