”Fader, om du vill, så tag denna kalk ifrån mig! Men ske inte min vilja utan din.” Luk 22:42 

Jag har funderat över hur man ska göra för att bli mer lik Jesus. Ska jag be mer? Tycker Gud bättre om mig om jag ber mer? Tycker Gud bättre om mig om jag går till kyrkan oftare? Nej, det finns ingenting jag kan göra för att Gud ska älska mig mer än vad han redan gör. Vad ska jag då göra för att bli mer lik Jesus? Denna bibelvers hjälper mig. Det är Jesus som ber dessa ord precis innan han ska fängslas och senare dödas. Om vi läser några verser längre ner står det att Jesus svettades blod. Det visar väldigt tydligt att det var jobbigt för honom att befinna sig i den situationen som han var i innan han skulle dö.

Inte min vilja utan din

Han visste vad han måste gå igenom. Han visste att det bara var ett offer som kunde rädda världen. Han bad ändå till Fadern att han skulle få slippa lidandet, men sen sa han: Men ske inte min vilja utan din. Det är här jag tror vi ska bli mer lika Jesus. Jag kommer ofta på mig själv med att be “Gud, jag vill ha detta på det här sättet nu, så det får du fixa”. Men istället för att bara be “jag vill detta” tror jag det är viktigt att vi ber som Jesus: “Gud, jag vill detta, men bara om det är din vilja.” Börjar vi be detta i våra böner tror jag att vi kommer få se stora saker hända. För Gud vet alltid bäst!

Bön: Gud, jag ber att din vilja ska få ta större plats i mitt liv. Ske din vilja – inte min. Ge mig ett nytt hjärta som slår i takt med ditt – att jag får bli mer lik Jesus.

Sång: Ge mig hjärta för Ditt folk, för dem som aldrig hört. Ge mig hjärta för Ditt folk, för Dina älskade barn. Hjälp mig kunna känna kärlek och barmhärtighet. Hjälp mig leda vilsna människor till Din evighet. Så fyll mig, Gud, med Din kärlek. Fyll mig, Gud, med Din nöd. Ge mig ett nytt hjärta som slår i takt med Ditt Så jag kan känna Din kärlek, så jag kan känna Din nöd. För en vilsen värld som går förlorad – Ge mig hjärta för Ditt folk.
(Linnea, Julia och Gabriel)