”Kärleken består inte i att vi har älskat Gud utan i att han har älskat oss och sänt sin son till försoning för våra synder.” 1 Joh 4:10

Det är enkelt att bara “vara” i livet. Vardagen rullar på, man går i skolan och sen blir det helg och då träffar man vänner och hittar på något kul. Det är lätt hänt att man glömmer bort Gud när allt annat kul kommer i vägen. Jag tror att det är något som de flesta kristna har upplevt någon gång. Men samtidigt vill man visa sig värdig inför Jesus och göra allt rätt och leva likadant som han gjorde. Men så misslyckas man och känner skam. Så fortsätter det och man kämpar i egen kraft för att lyckas men så faller man igen och igen.

’’Kärleken består inte i att vi älskat Gud utan i att han har älskat oss.’’ Detta är något som du kanske hört tusen gånger men att få stanna inför det ordet och verkligen låta det sjunka in och bli verklighet i livet tror jag förändrar oss. Jesus älskade oss först, han ser oss här just nu och vill främst inte ha våra gärningar utan våra hjärtan. Jag tror det är först när vi förstår detta som vi verkligen kan tjäna andra och oss själva med goda motiv. Tänk vilken befrielse att få gå i tro på att kärleken inte består i oss utan i Jesus!

”Tänk vilken befrielse att få gå i tro på att kärleken inte består i oss utan i Jesus!”

Jesus blev människa och klev in i världen och tog straffet för att vi skulle kunna försonas med Gud. Gud behövde verkligen inte oss men han ville ha oss för att han älskar oss. I kärlek dog Jesus för vår synd för att vi skulle kunna få liv just nu och i evighet. Han ville ha just dig! Det var för dig han dog. Tack Jesus!

Sång: Everlasting Father, Enduring love forever, Your kindness makes me stronger, Your run to me, You run to me, I am loved, I am loved, By my father, I’m forever yours.

Everlasting Father – Chris Brown, Mack Brock, Wade Joye, London Gatch (Evelation Worship)

Bön: Jesus, hjälp mig förstå korset, hur stor din kärlek är till mig och hur mycket du vill vara med mig. Låt det förvandla mig och föra mig närmre dig. Tack för att du älskar mig.

Foto: FreeImages.com/Sias van Schalkwyk
DELA
Föregående artikelSarah slutade slåss efter att Gud talat till henne
Nästa artikelKoll på dina ID-handlingar?