”Men Mose sade till Gud: ”Vem är jag, att jag skulle gå till farao och föra Israels barn ut ur Egypten?” Han svarade: ”Jag ska vara med dig.” – 2 Mos 3:11-12a


Har du någon gång tvekat inför en stor uppgift? Eller känt att du inte kan eller vill göra det som du borde? Kanske att säga förlåt till kompisen som du råkat såra, vara stolt över din tro när någon frågar om du är kristen eller våga säga hej till den ensamma tanten i huset bredvid?

När Gud gav Mose uppgiften att leda folket bort från slaveriet i Egypten vände sig säkert Mose om för att kolla om Gud verkligen pratade med rätt person. Menade han mig?! Bakom Mose fanns bara några stackars bräkande får, så Mose måste ha fattat att Gud trots allt  pratade med honom. ”Vem är jag att göra det där, förstår du inte att jag inte kan?” sa Mose. Det är mänskligt. Vi utgår från det vi själva tänker att vi kan och vill. Gud har ett annat perspektiv.

”Jag ska vara med dig” sa Gud till Mose. Samma ord behöver du och jag höra ibland. ”Du kommer inte att genomföra detta uppdrag själv eller i egen kraft. Det är jag som handlar genom dig. Lyssna till mig och lita på mig så kommer det du tänker är omöjligt att bli möjligt.”

Gud lovar inte att livet kommer bli enkelt och smärtfritt. Alla människor möter svårigheter på olika sätt. Men Gud lovar att han kommer vara med längs hela vägen. Mose kände sig säkert många gånger liten och ensam, men han gav inte upp eftersom han visste att Gud var med honom. På det löftet gick hela Israels folk torrskodda ut ur Egypten. Det är bara en droppe i havet i jämförelse med vad Gud kan göra.

Det handlar inte om att du ska prestera i egen kraft.

Våga lita på att Gud är med just dig idag och förvänta dig att han vill använda dig. Det handlar inte om att du ska prestera i egen kraft. Det hade Mose aldrig fixat och det klarar inte heller du. Det är Gud som gör sitt verk genom dig. Löftet som Gud gav Mose gäller också idag. Gud är med dig och han sviker aldrig vad han har lovat.

Sång: På dig, min Gud, förtröstar jag – Elsa och Bo Järpehag

På Dig, min Gud, förtröstar jag,
när oro skymmer min morgondag,
för jag vet Du är trofast emot mig.

När svårigheter omger mig,
så är jag ändå trygg hos Dig,
för jag vet att Du aldrig lämnar mig.

Är det natt eller dag; Herre, på Dig förtröstar jag.

 

Bön: Tack Gud för att du alltid är med mig, oavsett om det är natt eller dag. Hjälp mig att lita på dig i alla lägen, du som är trofast emot mig. Tack för att jag är ditt älskade barn. Visa mig, Herre, din väg och gör mig villig att vandra den. Amen.

Foto: FreeImages.com/Sias van Schalkwyk
DELA
Föregående artikelUtan masker
Nästa artikelEn dröm till uppmuntran