Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst. Ty med hjärtat tror man och blir rättfärdig, med munnen bekänner man och blir frälst. Rom 10:9-10

Tänk dig en vanlig dag på skolan, du sitter och pratar med din kompis som folk tycker är lite speciell. När din kompis inte är i närheten så snackar dina klasskamrater skit om henne. Egentligen borde du stå för vad du tycker och tänker om henne men är rädd för att de andra ska börja tycka illa om dig också. Du har vänskapen och kärleken i hjärtat men säger inte inför andra att du egentligen tycker om henne.

Så kan det även vara med Gud. Vi kan behålla Jesus i en liten ask inom oss, som vi väljer att öppna när det känns bekvämt. Som kristen har man sina torrperioder men även sina lättare stunder då allt flyter på i ens andliga liv. Men jag tror att det är otroligt viktigt att bekänna vår tro under alla omständigheter i livet. Själv har jag upplevt hur Gud har välsignat mig rikligt då jag berättar om honom för min icke-kristna familj. Att dela med sig av det goda jag själv fått uppleva var jobbigt och skrämmande, men samtidigt har jag aldrig känt Gud så nära inpå som då.

Ofta är vi människor väldigt egoistiska vare sig vi vill det eller inte. Man sätter sig själv väldigt högt och gör det som gynnar en bäst för tillfället. Men frågan är om det är värt att känna sig sedd och bekräftad när man på vägen dit har sårat till exempel sin kompis, förälder eller Gud. Det är ofta vi sårar Gud när vi inte vågar stå upp för honom, precis som när kompisen får reda på att du inte bekräftar er vänskap inför andra folk.

Jag tror verkligen att Gud vill att vi bekänner vår tro på honom och att vi tror med hjärtat att Herren är god och kommer att välsigna oss. Inte med det motivet att vi ska få det vi vill ha, utan att vi ska ge Jesus den ära som han förtjänar.

Bön:
Hjälp oss att bekänna vår tro på dig och sprida ditt ljus vidare till de som inte känner dig. Tack för att du går med oss alla dagar och för att du har lovat att aldrig överge oss. Amen.

Sång:
Will I stand in Your precence? To my knees will I fall. Will I sing hallelujah, will I be able to speak at all? I can only imagine
I Can Only Imagine – MercyMe