Psalm 73:25 ”När jag har dig frågar jag inte efter något på jorden.”

”Hur mycket av din tid är du villig att ge mig?” Häromveckan landade just dessa ord på mitt hjärta som respons från Gud på min bön: ”Mer av dig, Gud, i mitt liv!” Oj. Det slog mig hårt att när jag ber detta så brukar dagen ändå slentrianmässigt gå vidare utan att jag har gett något mer utrymme för Jesus än tidigare. Okej. Jesus dog döden vi förtjänar i utbyte med att vi får ta emot allt han förtjänar. Han sa att han kom för att ge oss liv, ja, liv i överflöd (Joh 10:10). Men hur lätt är det inte att fångas i världens pulsslag och sedan missa allt det goda i Jesus som är tillgängligt för oss redan idag? Hur lätt är det inte att fylla sitt liv med andra beroenden än Jesus? Sociala medier till exempel. I sig själv behöver det inte vara fel, men vårt förhållande till sociala medier kan bli snedvridet. Hur ofta tar man inte upp mobilen och kollar Facebook utan att ens reflektera över varför? Jag tror utan tvekan att missbruk av internet är en rot till vår rastlöshet. När vi känner oss rastlösa så är det naturligt att vi vill göra något åt det. Vi klarar nämligen inte av tystnaden längre. Den gör oss stressade. Så fort vi sätter oss på bussen måste vi sätta på musik i hörlurarna, kolla Facebook eller vad det än må vara. Att stilla sig går ju inte, verkar vi tänka. Och ju mer vi dämpar vår rastlöshet med beroenden som inte är Jesus, ju större kommer vår rastlöshet bli till nästa gång. Det finns bara en som kan ge vårt hjärta frid, och det är Jesus själv (Ef 2:14). Ge honom den platsen han förtjänar så att hans frid kan få regera i ditt hjärta (Kol 3:15).

Ge honom den platsen han förtjänar så att hans frid kan få regera i ditt hjärta. (Kol3:15).

Jag tror det är viktigt att vi börjar reflektera över hur vi prioriterar. Man kan klaga på Gud och över att han inte gör något i ens liv – men hur mycket utrymme ger vi honom? Jag säger inte att du ska göra mer. Jag säger snarare att du ska göra mindre och vara mer. Förhoppningsvis får detta vara en uppmuntrande sanning som kan väcka och inspirera dig att söka Jesus mer. Den gör i alla fall mig inspirerad.

Det är ju i stillheten inför Gud som allt brus tystas ner. När vi kommer in i en frekvens med honom där vi börjar lära känna hans stämma, hans maningar och hans närvaro. Det finns inget ljuvligare än att vi får lov att leva våra liv i hans underbara närvaro här och nu tack vare Jesus översvallande kärlek och nåd till oss. Alltså. Jesus gav sitt liv för dig, är du villig att ge honom ditt och leva för honom?

Bön:
Hjälp oss att sluta leva efter känslorna som kan förändras från dag till dag och istället endast leva i kraft av Din eviga och bergfasta kärlek och förlåtelse. Lär oss att urskilja Din vilja så att vi kan gå efter den och investera våra liv i allt Du har för oss. I Jesu namn, Amen.

Sång:
Inget annat håller, ingenting betyder mer.
Jesus, Du är centrum, allting utgår ifrån Dig, Jesus Dig.
Hjärtats bön upp till himlen: Jesus var mitt centrum!

Foto: FreeImages.com/Sias van Schalkwyk
DELA
Föregående artikel”Jag levde ett dubbelliv”
Nästa artikelGod jul och gott nytt nummer