Herren går själv framför dig och han skall vara med dig. Han skall inte lämna dig eller överge dig. Var inte rädd eller förfärad.
5 Mosebok 31:8

Detta säger Gud till Josua genom Mose, precis innan Mose ska lämna folket och Josua ska leda dem in i det land som Herren har lovat dem. Detta land var det tyvärr inte bara att traska in i. Där bodde människor som inte ville ha israeliterna hos sig. Folket i detta land var många och de var stora. Israeliterna hade verkligen anledning att vara rädda. Det är just då som Gud säger detta. (Läs bibelversen igen.)

Han vill alltid vara med dig.

Jag vet inte hur det är med dig, men jag kan också bli riktigt rädd ibland. Rädd för något som ligger framför mig, rädd för att möta en viss person, ja till och med rädd för att möta Gud. Vi möter en massa motstånd varje dag. Ibland är det saker vi är förberedda på och ibland är det saker som helt överrumplar oss. Då är det så tryggt att läsa den här bibelversen. (Läs den igen!)

Han vill alltid vara med dig. Han vill gå framför dig för att skydda dig. Han vill gå bredvid dig för att stötta dig och han vill gå bakom dig för att uppmuntra dig. Oavsett vilken situation du befinner dig i, så kan du tänka att du är som i en liten bubbla, omringad av Gud.

Precis som Gud aldrig övergav israeliterna så kommer han inte överge de som tillhör hans folk idag. Detta gäller alla som gör det, även dig. Och om du inte är kristen så kanske du skulle vilja ta emot det Jesus har att ge? Han älskar dig. Det finns inte någonting som du kan göra för att Gud ska älska dig mer än vad han gör just nu. Han är med dig och i sin översvallande kärlek säger han till dig: ”Var inte rädd!”

Bön: Herre, tack för att du har lovat att alltid vara med den som vill ha med dig att göra. Tack för att det är ett löfte jag får stå på och tack för att du håller det du lovat. Herre, när rädslan kommer så påminn mig om att jag är ditt barn och att du älskar mig över allt. Amen.  

Sång: Din trofasthet – Josefina Gniste
I min oro, du står alltid kvar, du är Klippan.
I din närhet, min rädsla rinner av, rädslan rinner av.
Stor är din trofasthet, Jesus
Stor är din trofasthet, Jesus
Stor är din trofasthet
Alla dagar är du med

Foto: FreeImages.com/Sias van Schalkwyk
Sara Nilsson
Ungdomsledare i Svenska Kyrkan i Örkelljunga
DELA
Föregående artikelBland engelska glosor och nationella prov
Nästa artikelSkolgruppen gör skillnad