Så säger HERREN, Israels Helige, som också är hans Skapare: Fråga mig om det som skall komma. Låt mig ha omsorg om mina söner och mina händers verk.

(Jesaja 45:11)

Går du ofta och oroar dig eller grubblar över saker? Kanske oroar du dig för vännen som har det svårt eller farmor som är sjuk. Du kanske grubblar över vad du ska göra till hösten eller om du ska få ett sommarjobb. Det gör jag i alla fall. Och ibland är det lätt att leva som om Gud inte finns och har koll på allt. Eller att tänka att Gud kanske inte bryr sig om mina små bekymmer.

Men Gud säger: hallå, har du glömt mig!? Jag som har skapat dig. Fråga mig om det som ska komma. Lämna det till mig, jag har omsorg om dig.

Tänk att det finns en Gud som har skapat oss och som bryr sig om oss. På ett ställe i Bibeln står det att Gud älskar oss med en evig kärlek och hela Bibeln berättar om Guds kärlek till oss. Den är så stor att han till och med offrade sig själv för oss. Gud som har all makt och som har skapat universum har omsorg om oss och bryr sig om våra liv! Som en förälder bryr sig om sina barn, så bryr sig Gud om oss och älskar oss, fast mycket mer och mycket bättre.

Ändå går jag lätt här och funderar och bär på alla mina bekymmer och problem själv. Detta gör jag trots att jag får lämna dem till Gud, min skapare, och veta att han bär både mig och bekymren.

I Psaltaren 62 står det: Förtrösta alltid på honom, utgjut era hjärtan för honom. Alltså berätta allt som du går och bär på för Gud, din skapare – både oro och grubblerier. Och du får lita på att Gud har omsorg om sina söner och döttrar på jorden. Sina söner och döttrar är du och jag, din vän och din gamla farmor och alla andra.

Sång:
Själv han är mig alla dagar nära, för var särskild tid med särskild nåd. Varje dags bekymmer vill han bära, han som heter både Kraft och Råd. Att sin dyra egendom bevara, denna omsorg har han lagt på sig. ”Som din dag så skall din kraft ock vara”, detta löfte gav han mig.

Blott en dag
Text: Lina Sandell

Bön:
Tack Far för att du älskar mig och bryr dig om mitt liv. Tack för att jag får lämna allt jag bär på till dig. Tack för att du verkligen lyssnar och hjälper. Hjälp mig att lita på det.
Amen

Foto: Aidan Meyer
DELA
Föregående artikelTotal kärlek
Nästa artikelEn liten stund med Jesus