Lyft blicken mot himlen, betrakta jorden därunder. Himlen skall lösas upp som rök jorden slitas ut som en klädnad och dess invånare dö som flugor. Men min hjälp varar i evighet, min rättfärdighet går aldrig om intet. – Jesaja 51:6

Min kamrat som arbetar  som pastor, var iväg på en retreat för ett tag sedan. Han sa till oss i en andakt som han höll för oss efter sin retreat, att det var gott att få vara inför Gud en hel vecka, bara inför Gud. Man stannar upp alldeles för sällan i vardagen. Vardagen rusar förbi som ett snabbtåg i högsta hastighet, allt medan vi är upptagna här på jorden.

Bön:
Gud vi tackar dig för att vi återigen får komma inför ditt ansikte. Var med oss och förändra världen så alla kan få se vilken stor Gud du är. Låt oss få mod att göra din vilja, herre du ser att vi tycker att vi inte kan förändra mycket men låt oss se att vi kan göra skillnad. Ge oss kraft för att våga ta steget ut och gå din väg.

 

Sång:
Gud, från ditt hus, vår tillflykt, du oss kallar ut i en värld där stora risker väntar. Ett med din värld, så vill du vi skall leva. Gud, gör oss djärva! – Psalmboken, psalm 288.

 

Vi behöver ibland stanna upp för att rätta till antennen mot rätt ”satellit” så vi kan få in rätt signal och kanske till och med få in en HD-kanal fram till Gud. Dessutom ska vi inte bara stanna upp. Lyssna in vad Gud vill säga till dig för det är viktigt. Vad är vi här på jorden för att göra? Vad är din kallelse här på jorden?  Ta vara på dina vänner för rätt som det är finns de inte hos dig längre. Ta vara på allt som du tycker är gott och försök i varje ögonblick att fråga dig: Hur skulle Jesus gjort i denna situation?

Jag vill uppmuntra dig att leva med Gud alltid och inte bara vissa dagar som passar dig bra. Jag lärde mig detta efter att en nära vän till mig togs ifrån mig tidigare än vad jag tänkt. Från och med nu tar jag vara på varje dag och alla vänner som finns runt omkring. För att vara helhjärtat hos Gud måste vi vara hos honom hela tiden. För att kunna vara med Gud hela tiden gäller det att be, inte bara på morgonen och/eller kvällen. Ta en stund, bara en liten stund, det kan räcka med 10-15 sekunder, be att Gud ska vara med dig inför den kommande situationen. Det är så gott att känna att man har Gud med sig varje ögonblick. Vi får lägga alla dagar i Guds händer och vila i den frid som han ger till oss genom att vi får vara nära honom och leva varje dag till hans ära.