Mitt hjärta tänker på ditt ord: ”Sök mitt ansikte!” Ja, ditt ansikte, HERRE, söker jag, Psaltaren 27:8

Vad längtar du efter, innerst inne? Det är inte en lätt fråga att svara på alla gånger, men jag tror att alla människor längtar efter Gud. Vi har alla ett tomrum inom oss som bara Gud kan fylla. Vi är som barn som kanske fäster sina ögon på alla möjliga saker och tror att vi ska bli glada och trygga av att se på dem, men i själva verket så behöver vi vända vår blick till vår pappa, Gud, och se hans ansikte. Det är något speciellt i blicken som utbyts mellan förälder och barn. Genom Jesus har vi fått bli Guds barn, och då är det samma sak i vårt förhållande till Gud. När vi kollar upp i hans ansikte förstår vi vad som verkligen kan stilla den längtan som vi alla bär på.

Har du tänkt på att varje gång man får det man har längtat efter, så dröjer det inte länge förrän man vill ha något nytt, även om du fortfarande är glad för det du fått? I våra livs allra lyckligaste ögonblick så saknas faktiskt fortfarande något om vi inte har Jesus.

Vi har alla ett tomrum inom oss som bara Gud kan fylla

Att söka Guds ansikte, vilket är detsamma som att söka hans närvaro, är inte något som händer automatiskt om vi inte tar oss tid till Gud. På flera ställen i Bibeln står det om att vi ska söka, och att vi då kommer att finna det vi söker. Men inte utan att vi faktiskt söker! I Matteus 7:7 står det: Bed och ni skall få, sök och ni skall finna, bulta och dörren skall öppnas för er. Och i Jeremia 29:13 står det: Ni skall söka mig, och ni skall också finna mig om ni söker mig av hela ert hjärta.

Gud uppmanar oss alltså att söka honom, och har lovat att vi kommer att finna honom om vi gör det. Gud har lovat på många ställen att han är med oss och att han är nära oss. När vi vänder oss till Gud genom bön och lovsång eller genom att läsa hans ord, så vill han möta oss. Då söker vi hans ansikte!

Bön: Gud, låt mig få se ditt ansikte. Tack för att du vill möta mig. Hjälp mig att söka dig!

Sång: Öppna mitt hjärta för dig Gud, kom ge mitt inre ditt ljus, så jag kan se dig. Gud jag vill se dig!

Författare och kompositör: Paul Baloche. Svensk översättning: Josefine Adauktusson.

”Öppna mitt hjärta för dig Gud” finns på Spotify i flera versioner.

När vi försöker att söka Gud, så upptäcker vi ganska snart att det är något som vi egentligen inte klarar av att göra själva. Men genom Jesus har vi fått del av den Helige Ande som hjälper oss att söka Gud. Det fina med att söka honom är alltså att det egentligen är han själv som gör hela jobbet! Vi behöver bara vara villiga att låta honom göra det han själv vill med oss. I slutändan är det faktiskt Gud som söker oss. Jesus säger i Johannes 15:16 att det inte är vi som har utvalt honom, utan han som har utvalt oss.

En dag i himmelen kommer vi att få svar på vår längtan och se Gud ansikte mot ansikte! Vi kommer att få vara med honom för evigt. Det är något vi kan börja tacka Gud för redan nu.