Jesus svarade: […] Mina får lyssnar till min röst. – Joh 10:27

Ibland funderar jag på om Gud verkligen vill prata med oss, om han ens bryr sig. Särskilt när jag hör andra berätta hur tydlig Gud har varit i deras liv. I Bibeln står det att om vi ber till honom ska vi få svar. Frågan är om vi är beredda att lyssna till vad Gud säger? För let’s face it, Gud talar oftast inte med dundrande röst eller med himlastormande effekter, fastän han kan. Gud är ibland i den stilla susningen – så talar han till Elia som varken finner honom i stormen eller åskans dån. Men ibland hör vi inte ens ett litet sus. Kanske har du aldrig hört det? Betyder det att Gud inte talar till dig?

Titta upp från din skärm, titta upp från dina skolböcker.

Svaret är nej. Det gör han! I dag vill jag utmana dig att leta efter vad Gud säger till just dig i din vardag. Kanske är det svårt att märka av Gud när vi har så mycket annat “brus” runt omkring oss. Vi fyller våra liv till bredden och om vi får en lucka täpps den snabbt igen av scrollande på sociala medier eller senaste serieavsnittet. Så min uppmuntran till dig i dag är LYFT BLICKEN. Om du inte hör vad Gud säger till dig så börja titta upp. Titta upp från din skärm, titta upp från dina skolböcker. Börja leta efter saker som Gud gör för att välsigna dig där du är just i dag. Det är kanske inte genom en ekande röst i ditt huvud eller en ängel som uppenbarar sig när du äter dina frukostflingor. Jag tror snarare att det ligger i det vardagliga. Gud ger dig av sin kärlek när du får ett uppmuntrande sms från en vän, när du träffar en ny intressant person att samtala med, när du ser morgonsolen kasta sitt ljus över landskapet som passerar utanför bilfönstret. Kanske blir stunden när du lyfter din blick ett tillfälle för Gud att tala in i ditt liv. Frågan är om du är modig nog att ta emot det?

Någonstans där Gud alltid lovar att möta oss är i Bibeln, hans Ord. Så ta dig också tid att umgås med Gud. Läs hans ord till dig och be en bön innan du börjar. Be att han öppnar dina ögon så att du ser hur rikt välsignad du är.

Bön: Tack för att jag är älskad av dig och för att jag får vila i din kärlek. Öppna mina
ögon för vad du vill visa för mig i dag.

Låt: Counting every blessing – Rend Collective

I was blind, now I’m seeing in color
I was dead, now I’m living forever
I had failed, but You were my redeemer
I’ve been blessed beyond all measure