”Fly bort från ungdomens onda begär och sträva efter rättfärdighet, tro, kärlek och frid tillsammans med dem som åkallar Herren av rent hjärta.” 2 Tim 2:22

För att trivas i skolan, på jobbet eller på sin fritid behöver man ha vänner. Vi människor är skapade för att vara sociala med varandra. Att ha vänner som inte är kristna är väldigt viktigt och nödvändigt, hur ska vi annars kunna nå ut med budskapet om Jesus till folket?! Men en sak som kanske är ännu viktigare är att ha kristna vänner i sin närhet. För att vi ska kunna växa som kristna och fördjupa vår tro behöver vi människor runt omkring oss som kan stötta oss på livets alla vägar, med- som motgångar. Gud vill inte att vi bara ska samtala om världsliga saker utan även prata om allt som hör det kristna livet till så som bibelläsningsöken eller tvivel. Gud vill även att vi ska be tillsammans och dela de jobbiga bitarna i livet med varandra. Livet är inte alltid lätt och det är det ingen som sagt att det kommer vara men Gud kan ändå hjälpa oss igenom det om vi bara låter honom göra det.

 Det kan vara svårt för okristna att förstå alla problem man kan stöta på som troende och då behöver vi nära kristna vänner som förstår oss och kan hjälpa oss igenom det. Alla brottas med olika problem men Gud tog alla bekymmer och all orättvisa på sig på korset när han dog och tack vare det har vi möjlighet att lägga allt på honom och be om vägledning och hjälp.

 Innan man hunnit få en stabil och fast grund i sitt liv med Jesus är det lätt att dras med i saker här i världen som Gud inte står för. Men Gud vill att vi ska satsa helhjärtat på Honom och visa världen att det finns en annan väg att gå, Guds väg. Att gå emot strömmen kan vara svårt och det är inte alltid lätt att säga ”ja, jag är kristen” men Gud ser våra försök till att leva nära honom och han älskar oss precis som vi är och förlåter oss när vi misslyckas. Det är en trygghet och tröst som går över alla gränser!

Bön
Tack Gud att Du bryr dig om mig och älskar mig trots alla misstag jag gör. Tack för allt i livet  som Du har välsignat mig med och tack att jag kan komma till Dig med alla mina problem. Låt mig få bli till ett vittnesbörd för andra människor och låt andra få se Din kärlek genom mig. Amen.

Sång
Fäst dina ögon på Jesus, se in i verkligheten själv. Se upp till Hans kors och du ser Hans triumf i den död som blev livet för oss.
Text och musik: Helen Lemmel
OAS-lovsångspärmen (nr 30)

Foto: Aidan Meyer
DELA
Föregående artikelVarför ska vi ge?
Nästa artikelDra i bromsen!