I ett land som domineras av en korruption och en förvriden kristendom är Yennifer glad för att hon får leva i frihet och önskar att fler ska få upptäcka Guds stora kärlek.

Paraguay

Huvudstad: Asunción

Befolkning: 6,5 miljoner

Officiella språk: guarani och spanska

President: Horacio Cartes

Gränsar till: Bolivia, Argentina och Brasilien

Vilka religioner finns i Paraguay?

Vi har Katolska kyrkan, men den ses inte som bibliskt kristen av oss evangelikala kristna här i Latinamerika. Vi har också Jehovas Vittnen, en del buddhister samt flera mindre religioner.

Hur är relationen mellan de olika kyrkorna och religionerna?

Relationerna mellan religionerna och kyrkorna är inte bra, det finns mycket rivalitet och man konkurrerar med varandra. Tyvärr tycker jag att det enda man gör är att undervisa folket i saker som inte gläder Gud

Hur är det att bo i Paraguay?

De ekonomiska villkoren i mitt land är dåliga och detta beror till stor del på korrupta politiker. De använder inte de allmänna medlen som man ska utan stjäl helt enkelt från folket. Enkelt sagt är politik detsamma som korruption.

Hur är det att vara evangelikalt kristen i Paraguay?

Det är lätt om man jämför med andra länder. Vi har frihet, trots att den katolska kyrkan dominerar. Det finns inga förbud från statligt håll som hindrar oss från att evangelisera eller att predika för andra.

Hur kan vi kristna syskon i Sverige be för Paraguay?

Ni får gärna be för ungdomarna, det behövs verkligen. Be också om andligt helande så att Gud kan ta bort den andliga blindheten som finns hos människor här i Paraguay så att deras ögon öppnas och kan se att det finns en Gud som är allsmäktig och älskar oss ‒ en levande Gud!

Be för:

– ungdomarna

– förståelse för Guds kärlek och allmakt

Foto:
DELA
Föregående artikelGotta Catch ‘Em All!
Nästa artikelJesus och du – och prestationen?