Shenouda Sedra är 25 år och uppvuxen i en enkel by i södra Egypten. Han och hans familj är medlemmar i koptiska kyrkan. De kristna är en liten minoritet i ett annars muslimskt land och kyrkan har flera gånger blivit hotad av bomber och attacker, både från islamister och politiker. I våras skakades hela landet om av en revolution som störtade presidenten och nu står Egypten inför en oförutsägbar framtid. Vi ställde några frågor till Shenouda och bad honom berätta.

Hur är situationen i Egypten nu, ett halvår efter revolutionen?

Det är mycket glädje bland egyptierna för vi lyckades få bort den gamla presidenten, Mubarak, och nu från och med augusti pågår en rättegång mot hela den gamla regimen. I decennier har de tagit folkets skattepengar i egen ficka och upprätthållit ett väldigt orättvist system. Tidigare har ingen vågat protestera för det har varit förbjudet, men i år har allt förändrats. Nu hoppas vi på frihet och förändring, men samtidigt är vi oroliga att den nya regeringen inte ska uppfylla våra förväntningar.

Hur är situationen för kyrkan?

Situationen för kyrkan är samma som för resten av landet. Vi har hopp om frihet, men allt är väldigt osäkert. Om muslimska brödraskapet tar makten vet man inte vad som händer, det kan bli svårare tider. Det pendlar mellan hopp och förtvivlan, men det är vardag för det egyptiska folket.

Hur tror du framtiden kommer bli?

Jag vill tro att folket kommer lyckas skapa en bra regim, och jag är övertygad om att Gud är med och leder oss idet.

Vad vill du att vi i Sverige ska be för?

Jag är jätteglad att ni vill vara med och be för oss. Be att landet ska stabiliseras och att goda ledare ska röstas fram inom en snar framtid, det är vad folket mest av allt behöver. Sen får ni även gärna be för mig och min familj. Gud välsigne er!