Hur är det att vara kristen i ett land där 90 % av befolkningen är muslimer? Det vet Angelica Möller, 24 år, från Stallarholmen utanför Strängnäs. Hon bor i Jordanien sedan två år tillbaka, där hon arbetar med en kristen organisation, pluggar arabiska och undervisar studenter i engelska.

Hur är situationen i Jordanien?

I jämförelse med det kaos som råder i grannländerna är Jordanien en fredlig frizon men demonstrationer och oroligheter förekommer. Det kommer över 500 flyktingar per dag från Syrien så situationen i flyktinglägren vid gränsen blir allt allvarligare. Trots stora hjälpinsatser saknas mat, rent vatten, sjukvård och våldet ökar för varje dag.

Hur är det att vara kristen i ett land där 90 % av befolkningen muslimer?

Om du är född kristen är det inte olagligt att fortsätta leva som kristen så länge du håller dig till ditt sammanhang inom kyrkans väggar. Det är olagligt att formellt konvertera från islam vilket betyder att det är olagligt att sprida den kristna tron. Priset för den som vill ha Bibeln som grund, Jesus som Herre och leva ut hans kärlek i ord och handling kan bli högt. För den som inte är född kristen och väljer att följa Jesus väntar fängelse, misshandel, social utfrysning och i många fall blir de dödade.

Hur sprids evangeliet om Jesus?

Från hjärta till hjärta, i mötet med den personen du har framför dig, genom att dela livet med människorna här och låta Jesus leda dina steg. Bakom våldets kulisser kommer tusentals till tro på ett sätt vi aldrig sett tidigare här. Strategin heter Jesus. Metoden är enkel: Låt Jesus vara exakt den han utger sig för att vara, våga tro att Bibeln är sann och att Anden inte är en liten pöl inom dig utan en mäktig flod som flödar genom dig.

Vad kan vi kristna syskon i Sverige be för?

Be för dem som kommer till tro, be för de syriska flyktingarna som försöker överleva och finna nytt hopp om en ljusare framtid. Läs gärna Ef 3:14-21 som en bön för hela Mellanöstern.