“All I want for christmas is you, baby”, har Mariah Carey sjungit över sju hundra miljoner gånger på Spotify. Jag erkänner att min egen önskelista är lite längre än så. Vad drömmer du själv om? Bra betyg? Ett yrke du trivs med? Fler vänner? Pojkvän/flickvän? Bli duktig på ett instrument? Gud bryr sig om allt det där. Han vill ge dig det bästa och vi får lägga fram alla våra önskningar inför honom.

Vissa ber till Gud för att få allt, andra offrar allt för att få be till Gud

Detta nummer av Insidan handlar dock om något helt annat. Det handlar om människor som har tvingats offra sina världsliga önskningar för att få tillhöra Jesus. Var åttonde kristen utsätts i dag för allvarlig förföljelse på grund av sin tro. I Sverige behöver vi sällan välja mellan vår tro och familj, karriär eller frihet, men så funkar det inte i alla länder. De förföljda kristna är de som har tvingats göra ett sådant val – och som har valt Jesus. De har varit tvungna att skära ner i sin önskelista och har bytt baby mot Jesus i julsången. Detta nummer handlar om dem och hur vi hör ihop med dem. Vissa ber till Gud för att få allt, andra offrar allt för att få be till Gud.

Bön

Gud, tack för att vi har religionsfrihet i Sverige. Tack för att det är tillåtet att gå till kyrkan och äga en bibel i vårt land. Var med alla dem som just nu förföljs för sin tro. Amen.