Att släppa in Jesus i sitt liv är början på en spännande relation. Öppna när han knackar!

Har du haft en kompis som varit kär? Alltså riktigt, riktigt förälskad. Så förälskad att hon eller han varken har tid, ord eller ögon för någon eller något annat än den där speciella killen eller tjejen. Segt att bli nedprioriterad och se sin kompis bli helt förändrad, eller hur

En relation att uppleva

Har det varit tvärtom någon gång? Hur du varit så där superkär? I så fall vet du att det inte alls är segt. Det är en helt annan sak att själv uppleva en förälskelse jämfört med att stå bredvid och se en kompis göra det. På liknande sätt är det med tron på Jesus. Att se någon annan ha en stark tro kan vara intressant, men att själv välja att lita på Gud och se honom hålla sina löften är en mycket större trygghet och glädje än så. Tron är en relation, och de som har relationen vet mer om hur den är än vad någon som står utanför gör. Därför behöver också trons relation upplevas för att kunna förstås.

Antagligen kommer du att märka att det händer saker.

Testa själv!

Är du nyfiken på Gud och livet med honom? Att ge honom en chans i ditt liv är det bästa sättet att få reda på mer. Testa att be, testa att lita på det som står i Bibeln, testa att berätta om dina känslor, frågor och tvivel för honom – testa helt enkelt att ha en relation med honom. Antagligen kommer du att märka att det händer saker.

Bibeln beskriver det som att Gud står och knackar på våra hjärtans dörrar och väntar på att vi ska öppna. När vi gör det, när vi bjuder in honom i våra liv, så tvekar han inte inför att kliva på. Han gör det med glädje! Att tro handlar inte så mycket om att själv göra, som att låta honom göra. Det handlar inte så mycket om att själv pressa fram en stark tro och överlåtelse, som att låta honom skapa det i mig.