Jag sitter ner på min plats och har ont i magen.

Från scenen spelar lovsångsteamet med inlevelse och runt omkring mig står vad som känns som hundratals människor med stängda ögon och uppsträckta händer: ”Gud jag ger dig mitt liv, mitt hjärta och min själ.” Jag sjunger med men inom mig vet jag att orden inte stämmer. Diskret tittar jag mig omkring för att se om det finns någon annan i rummet som gör som jag. Besviken vänder jag blicken framåt igen och jag känner mig så dålig.

Besviken vänder jag blicken framåt igen och jag känner mig så dålig.

Jag har många gånger i mitt liv önskat att jag var på en annan plats i min tro. Jag kan jämföra mig med andra människor och se på dem med avund eller längtan. Jag tänker att min tro inte är tillräcklig eller att andra i min närhet har kommit så mycket längre än jag, att de verkar känna Gud så mycket bättre och har en större längtan än vad jag har. Känner du igen dig?

Även i de stunder då du känner dig dålig eller otillräcklig vill Gud möta dig. Han vill inte bara möta dig när du har ett glädjerus eller när du tycker att Gud känns sådär riktigt närvarande. Inför Gud behöver vi inte nå upp till en särskild standard. Han vill inte möta dig där du önskar att du var eller där du tycker att du ”borde” vara. Gud vill möta dig precis som du är, precis där du är. Han vill möta dig i dina tvivel, din osäkerhet, dina jämförelser och din känsla av otillräcklighet. Om du känner igen dig – lämna det till Jesus. Jesus säger: Kom till mig, alla ni som är tyngda av bördor; jag skall skänka er vila (Matt 11:28).