Du ställer dig i ledet av gudstjänstfirare och tar ett par steg fram mot altarringen. Det är dags för nattvard.

Nu i tider av pandemi saknar jag nattvarden och vad den innebär för mig. Men varför är den egentligen en så stor grej? Jag tror att vi lätt tar möjligheten att få komma till Gud för given. De där stegen till altarringen blir kanske slentrianmässiga och vi glömmer vilken otrolig nåd och glädje det är att få gå dit.

Jag tror att vi lätt tar möjligheten att få komma till Gud för given.

I början av vintern rekommenderade en nära vän lovsången “To the table” av Zach Williams. Texten träffade hårt. Låten handlar om att vi får komma som vi är, och att vi rakt upp och ner får lägga alla våra känslor, synder och besvikelser på bordet. Och där är Gud, redo att fånga dem allihopa. I detta nummer går vi igenom Gamla Testamentets berättelser om templet och de hinder som fanns för att vi skulle kunna komma till Gud. Det underbara är att Gud har löst det! Påskens budskap är att han är det rena lammet som offras för vår smuts och synd. Fortsätt läs och upptäck mer av hur mycket Gud älskar dig och om vidden av hans offer. Bring it all to the table!

Bön

Gud, jag får komma till dig precis som jag är. Du vill ta min smuts och alla fel jag gjort. Lär mig lita på det och förstå att jag är accepterad som jag är. Amen.