Vår tid är full av strävan, ansträngningar och längtan efter att uppnå något. För många känns livet som en enda stor tävling. Skola, jobb, träning, utseende, vänner, sociala medier, upplevelser, spel… allt handlar om att komma någonvart, allt ska jämföras, mätas och värderas. Det är inte konstigt om vi blir trötta. Här finns ingen tid för vila.

Visst är vi kallade till arbete och det är bra om vi tar ansvar och är uthålliga i det vi gör. Det vill Gud. Samtidigt finns det något osunt i vår tids strävan tror jag. Jag tror det beror på att vi har tappat bort Gud och blivit lurade angående vad som faktiskt är värdefullt i livet.

För många känns livet som en enda stor tävling.

Mitt i detta står Jesus och ropar på oss. Han vill något annat med våra liv: Kom till mig, jag vill ge er vila! Vad menar han egentligen med det? Läs detta nummer av Insidan så får du se!

För mig personligen är det faktiskt också dags för vila nu – vila från arbetet med Insidan. I nio långa år har jag arbetat med Insidan, men slutar nu och lämnar nu över till Malin. Det har varit nio väldigt fina år. Allt arbete med texter, layout, hemsida, app, podd, marknadsföring och framför allt det härliga samarbetet inom redaktionen och med alla andra engagerade har varit fantastiskt. Tack alla ni! 

Jag tror verkligen på Insidan och är övertygad om att Insidan har en unik och superviktig uppgift att fylla. Genom Insidan kan fler få upptäcka Jesus, växa i tro på honom och bli inspirerade och rustade för att följa honom i vardagen. Insidan är så bra! Ett perfekt komplement till den kristna gemenskapen och till egen bibelläsning. Vår Gud har ju faktiskt uppenbarat sig i ordet. Så genom att läsa lär vi känna honom och växer till i tro och kärlek! 

Så fortsätt att läsa Insidan, sprida Insidan och be för Insidan. Det tänker i alla fall jag göra!

Bön
Herre, låt vårt hjärta finna vila i dig. Bara i dig finns livet. Amen.

Foto: Nachelle Nokom, Unsplash
Jakob Andersson
Redaktionschef för Insidan 2014-2023 men arbetar numera på Strandhems bibel- & lärjungaskola samt med Ledarutbildningen. jakob.andersson@strandhem.nu
DELA
Föregående artikelJulhysterin
Nästa artikelVilan är målet