Livet är fyllt av många olika relationer, med olika form och djup. Några relationer bjuder in till djup ärlighet och andra relationer är mer ytliga. Det finns en relation som alltid bjuder in oss till att vara 100 % ärliga och det är relationen med Gud.

Jag är kristen för att Gud är sanningen själv. Jag kan inte gå på den här jorden och leva av den här världen när jag har mött och vet att det finns en Gud som älskar oss så mycket. Han har verkligen förvandlat mitt liv på ett sätt som ingen annan kan göra – och det är värt allt!

En personlig relation med Gud

För några år sedan gick jag igenom en tuff period i mitt liv. Det kändes under denna tid som om mitt hjärta gått sönder i tusen bitar. Jag var så arg på Gud och anklagade honom för att ha förstört mitt liv. Så under en månads tid levde jag i en lögn om att Gud inte älskade mig, att han orsakat mig all den smärta jag kände och att han inte ville mitt bästa. Men så en dag när jag satt på toan hörde jag Gud säga till mig: “Jag har aldrig lämnat dig eller övergett dig. Jag är med dig hela tiden.” Det gjorde mig fri. Inte fri från smärtan men jag blev fri från lögnen! Så under den resterande delen av denna period i mitt liv gick jag runt med en smärta i mig som gjorde väldigt ont, men bar på sanningen om att jag inte är ensam. Varför delar jag detta? Jo, därför att jag vill visa och berätta om att relationen till Gud är något som håller och går att lita på. Jag orkade knappt söka Gud i min sorg, men trots det så har jag aldrig under mitt snart 22-åriga liv känt mig så nära Gud som när jag befann mig i detta. Jag är tacksam över denna period i mitt liv för Jesus fick bli min herre och kung. Detta är det fina med vår pappa Gud, att han ser till vårt bästa.

Från smärta till dotter 

Några månader senare gick jag på en missionsskola. Där vände Gud upp och ner på mitt liv. Under den här tiden sa Gud till mig: ”Hanna, du är min dotter, jag är din pappa och jag älskar dig.” Detta gjorde mig fri från så mycket prestation i min gudsrelation. Tidigare var min relation till Gud fylld av press. Jag kände mig aldrig tillräcklig och brottades så mycket med att jag kan göra bättre: “Jag ska be mer och längre, jag ska läsa Bibeln varje dag, jag ska ha upplyfta händer i lovsången …” Dessa tankar och många fler brottades jag med. Jag tänkte att Gud var besviken på mig för att jag inte lyckades med allt det jag tänkte att Gud ville se mig göra. Jag blev som en slav eller tjänare mer än vad jag var Guds barn. Jag satte min identitet i att vara slav när min identitet är att jag är Guds älskade dotter. När jag insåg att jag är Guds dotter var det som om jag fick liv. Jag fick förstå att jag kan vara så brutalt ärlig med honom, jag kan skratta, dansa, träna, skrika, gråta, vara arg och massa annat med honom. Han blir inte besviken på mig! 

“Jag har aldrig lämnat dig eller övergett dig. Jag är med dig hela tiden.”

Att umgås med Gud

Jag började att umgås med Gud på ett annat sätt. Jag blev också fri från att tro att Gud bara möter mig när jag sjunger lovsång. Jag insåg att Gud verkligen är en del av min vardag och går med mig hela tiden. Han stannar inte kvar i kyrkan eller i ungdomsgruppen när vi går därifrån utan han följer med oss hem, till träningen, till kompisarna och till och med in på toan. Jag vill vara ärlig med att säga att det fortfarande finns saker jag jobbar på, men jag gör det inte själv, jag gör det med Gud för jag och han har en relation. Han lämnar inte mig eller dig. Så om det är något jag vill att du ska ta med dig så är det att det går att lita på Gud. Hans röst är inte sträng och han sätter ingen press på dig. Guds röst är fylld av kärlek och sanning och när han utmanar oss är det av kärlek och fyllt av hopp. Ingen fördömelse finns i hans ord. Han längtar efter dig och han längtar efter att umgås med dig. Jag fick upptäcka så många sanningar om mig själv och sanningen om vem Gud är. Detta finns tillgängligt för dig med! Han älskar dig.