Vårt universum består av ofattbart stora galaxer, av skalbaggar som kan göra kemiska bomber och av oss människor som kan tänka och känna. Om man funderar på det lite grann kan det egentligen kännas orimligt att världen, den natur som vi lever i och vi själva ens existerar. Det vi ser runt omkring oss gör att vi kan ana att det ligger något större bakom.

Vårt mål i redaktionen är alltid att prata om det där stora (alltså Gud för er som inte hänger med). I detta nummer vill vi fokusera lite mer på alla de grejer som pekar på honom och som visar på hans storhet och makt. Det finns tecken i vår egen kropp, i filosofin, runt om i vår natur, i fysiken, och på många andra ställen. I numrets artiklar kommer ni kunna läsa om hur skribenterna verkligen kan se Gud och hans kreativitet inom olika områden. Vi människor, och den värld vi lever i, är så otroligt detaljerade att personerna som skrivit artiklarna menar att det inte finns en chans att det skulle vara slumpen som ligger bakom. För oss i redaktionen är det självklart och vi tror att Gud vill låta dig upptäcka honom för första gången eller för 573:e gången genom allt det här. Förhoppningsvis kan det bli lite tydligare för dig efter att du har läst detta nummer: Det pekar uppåt!

Bön: Tack för din storhet och att vi får lära känna mer av dig genom att lära oss mer om din skapelse! Amen

Tack Alfred och Emelie!

Med detta nummer tackar vi Alfred Ingmår och Emelie Svensson för deras insatser i redaktionen de senaste åren. Stort tack för gott samarbete, Alfred och Emelie! Samtidigt hälsar vi Johannes Heule välkommen in!
/Jakob Andersson, redaktionschef

Foto: unsplash.com
Carl Svedberg
Student, Göteborg. I Insidans redaktion 2018-2020.
DELA
Föregående artikelHemlängtan
Nästa artikelPandemi och lidande