Vår strävan efter att maxa livet avslöjar vad vi innerst inne längtar efter.

Vad längtar du efter? Fundera. Kanske längtar du efter att lyckas i skolan så att du kan bli rik och kunna resa jorden runt eller köpa det där drömhuset någon gång i framtiden. Eller längtar du efter att bara bli lite snyggare, så att du sedan kan få den där killen eller tjejen som du spanat in så länge. Du kanske längtar efter att bli populär så att du passar in i det coola kompisgänget där alla verkar ha så kul. Alla längtar vi efter olika saker. Vi har olika föreställningar om hur livet ska bli gött att leva.

Du är skapad av honom med syftet att tillhöra honom och därför är det Jesus som du mest av allt längtar efter.

Skapad för något större

Något jag har märkt är att oavsett hur mycket jag får av allt jag önskar mig så blir jag aldrig riktigt nöjd. Inte innerst inne. Jag hittar direkt nya saker att längta efter i stället. Bakom allt vi strävar efter här i livet tror jag att det döljer sig en djupare längtan. Jag tror att varje människa längtar efter att bli sedd, accepterad, bekräftad och älskad. Sociala medier, vänner, en partner och prylar kan ge dig tillfällig tillfredsställelse av den här längtan, men i längden kommer din djupaste längtan aldrig mättas av dessa saker. Känslan av tomhet i bröstet kommer bara att växa. Oavsett vilken religion du tillhör eller varifrån du kommer, så är jag övertygad om att det bara finns en som kan tillfredsställa din djupaste längtan på riktigt. Han heter Jesus Kristus. Du är skapad av honom med syftet att tillhöra honom och därför är det Jesus som du mest av allt längtar efter. Han kan ge dig både kärlek och bekräftelse som aldrig tar slut.

Det bara Jesus kan ge

Vår strävan efter att lyckas i skolan, hitta en partner eller att omge oss med fina vänner kan vara något gott i sig och ge mycket glädje i livet. Däremot kommer den aldrig kunna ge oss det som bara Jesus kan ge: evig gemenskap med den Gud som har skapat oss, längtar efter oss och älskar oss.

Jag är livets bröd. Den som kommer till mig ska aldrig hungra. Johannes 6:35