Artiklarna i det här numret har talat om att vara med i en församling. Här är tre konkreta steg om du vill ta vara på skribenternas uppmaningar.

1Hitta!

Att vara kristen är inget soloprojekt, det håller inte i längden. Liksom i liknelsen om vedträet slocknar tron om vi inte är tillsammans. Om du vill förbli kristen är det därför helt avgörande att hitta en gudstjänstfirande gemenskap som du kan vara en del av. Har du koll på församlingarna i din närhet, och går du till en av dem?

2Delta!

Tanken med gudstjänsten är inte att några få ska ”bjuda på en show”. Gudstjänst gör vi tillsammans. Andra människor behöver din hjälp. Engagemanget i församlingen ger dig en känsla av ännu mer tillhörighet, och ger dig ett större hjärta för församlingen du är del av. Det ger dig också möjlighet att växa och leda andra närmare Jesus. Har du några idéer om förändring eller några egenskaper du kan bidra med? 

3Bjud in!

Det bästa sättet att missionera är att bjuda in människor till den gudstjänstfirande gemenskapen. När du väl hittat en församling – bjud då in andra till den! Var frimodig och uthållig, många som idag kallar sig kristna kom till tro genom att någon ständigt bjöd in dem till kyrkan. Kan du tänka på några personer du ska försöka bjuda in till din församling?