Nytt år, nya möjligheter! Nyår brukar innebära nyårslöften, och nu i upptakten av år 2019 har du kanske lovat dig själv att träna mer, lägga mer tid på skolan eller lära dig ett nytt språk.

Våra nyårslöften brukar handla om att vi själva ska göra något annorlunda för att våra liv ska bli bättre. Träning förbättrar ens hälsa, studier kan ge ett välbetalt jobb, lär man sig ett nytt språk kan man studera utomlands. Allt detta är ju onekligen positivt, men risken är att vi glömmer något viktigt i jakten efter att förverkliga oss själva.
Detta nummer av Insidan handlar om tjänande. I den kristna gemenskapen är vi särskilt kallade att tjäna varandra. Att tjäna är att ge av sin egen tid och energi för andras och för Guds skull. Vår värld behöver fler som lever på det sättet.

På samma sätt som en kropp behöver olika kroppsdelar med olika egenskaper för att fungera, behöver ditt kompisgäng, din ungdomsgrupp och den lokala församlingen olika människor med olika egenskaper för att fungera. När alla dessa kroppsdelar gör sitt bästa för att bidra, blir det riktigt bra. När vi på samma sätt tjänar våra medmänniskor i vardagen kan detta bli ett starkt vittnesbörd, och om vi, liksom Jesus, väljer att ha en tjänande inställning i hela livet gentemot alla vi möter, då tror jag det betyder mycket både för oss själva och andra.
Vad hade hänt om vi alla gav ett försenat nyårslöfte där vi vill göra något för andra, istället för oss själva? Ska vi försöka?

Bön: Ge mig en glädje i att få tjäna andra och visa för mig de uppgifter du förberett åt mig. Amen.