Människan har i alla tider varit lockad av det okända, av mystisk andlighet med spöken, onda andar, häxor och kontakt med de döda.

Kollar man i affärerna inför Halloween verkar mörker, läskiga varelser och andra hemskheter vara något som vi alla behöver mer av. Jag fattar inte riktigt hur död, ondska och djävular kan marknadsföras som något kul samtidigt som världen kämpar mot en dödlig pandemi och miljontals människor lider under förtryckares ondska och grymhet.

Nyfikenheten för andlighet är lättare att förstå. Som skapade för gemenskap med Gud finns det en längtan i oss efter något mer än det vi kan se. Det galna är ju om folk vänder sig till andra andemakter i stället för den gode levande Guden. Detta är inte något att leka med. 

Vi tror på en fullkomligt god Gud som har all makt och som mörkret och ondskans makter är chanslösa mot

Insidan nr 188 handlar om den andliga verkligheten. Det är ett ämne som vi oftast antingen verkar glömma bort eller blir uppjagade och oroliga för, då det mest känns obehagligt och väcker en massa frågor.  

Som kristen är det självklart att både tro på att verkligheten har en andlig dimension och att ondskan inte är spännande. Samtidigt borde det vara lika självklart att allt detta inte behöver göra oss rädda så länge vi är med Jesus. Varje söndag firar vi ju Jesus uppståndelse och seger över ondskan och döden! Så är det något vi borde fira extra mycket vid Halloween och när höstmörkret breder ut sig så är det väl detta? Vi tror på en fullkomligt god Gud som har all makt och som mörkret och ondskans makter är chanslösa mot. Det är värt att fira!

Bön

Gud, tack för att du har all makt, och att jag får vara din. Amen.