Många i Sverige känner en stor stolthet över att tillhöra ett land med så stor mångfald av trosuppfattningar och synsätt, och att vi är så fantastiskt toleranta. Du har säkert själv vänner omkring dig och möter människor som har helt olika grundsyn på livet. Du vet själv hur det är att på fritiden eller i skolan umgås med muslimska vänner. Kanske har du en vän som inte äter vissa sorters godis för att de innehåller gelatin gjort på gris. Kanske har du sett affischer och reklam för kurser i meditativ yoga eller mindfulness när du är på väg till bussen eller jobbet. Kanske har du läst inlägg på nätet från folk som tycker att religion är hjärntvätt och att bara vetenskapen går att lita på. Detta är saker som inte alls är ovanliga i Sverige, du kanske stötte på det så sent som idag. Bland dessa trosuppfattningar har vi oss själva – Jesus efterföljare som tror på en levande Gud.

Bland dessa trosuppfattningar har vi oss själva.

I detta nummer av Insidan kommer du att få ta en närmare titt på några av de samtida trosuppfattningarna i Sverige. Du kommer att få läsa om att samtala med muslimer om hur vår tro har både likheter och skillnader. Du kommer att få möta en person som varit hängiven den nyandliga rörelsen. Du kommer att få råd i hur du kan förhålla dig till dessa uppfattningar, och till de människor omkring dig som har dem. Hur ska man navigera i detta samhälle fyllt med olika trosföreställningar? Det försöker vi ta reda på.

Bön

Tack Herre för att du är sann och levande. Hjälp mig förstå min samtid och mina medmänniskor, och lär mig att visa din kärlek till varje människa jag möter. Amen.

Foto: Noah Holm, Unsplash
DELA
Föregående artikelGet Ready With Me
Nästa artikelFinns det någon annan som Jesus?