Det ligger gulbruna löv på marken och det blåser kallt. Jag springer barfota. Sjön ligger grå och vågorna rullar fram till bryggan när jag tittar ner i vattnet. Det kommer vara riktigt kallt att doppa sig.

Jag är lite långsammare än kompisarna som hoppar före mig i vattnet. Det stänker på mina fötter. De ropar och frustar medan de kämpar sig ut till flotten. Jag stålsätter mig och hoppar i.

Senare i bastun känns det mycket bättre. Där verkar det omöjligt att förstå varför jag inte skulle vilja springa ut och hoppa i det iskalla vattnet. Utan badet känns bastun torr och kvav, men efter att ha badat är det ju jätteskönt att basta. Det hade jag glömt bort när jag stod på bryggkanten.

Bara då kan vi förstå vem Jesus är

Detta liknar min bibelläsning. Det finns många saker jag hellre gör än att läsa Bibeln. Jag gillar att kolla på serier och ofta prioriterar jag det före min bibelläsning. Men efteråt är jag tom och slö – nästan som efter att ha bastat för länge. Det är i kombination med bibelläsning som allt det andra i livet blir som bäst.

Såklart lockar det inte alltid att dyka ner i en bibelberättelse, men bara gör det! Vi behöver läsa Bibeln för att kunna lära känna Gud bättre. Bara då kan vi förstå vem Jesus är. Be innan du läser och ta gott om tid på dig – då brukar det faktiskt vara riktigt roligt. Ibland kan bibelläsningen verka som ännu ett kallt dopp som du inte riktigt var sugen på. De stunderna får du komma ihåg att det ändå är värt det. Och att man vänjer sig vid vattnet ju mer man badar.

Foto: pixabay.com
DELA
Föregående artikelSamla inte sura miner
Nästa artikelSe den ensamme