Alltså kommer tron av predikan och predikan genom Kristi ord.
(
Rom 10:17)

Gud har många bra tankar och avsikter med församlingen och den kristna gudstjänsten. Det finns många anledningar till att vara med i en församling – till exempel att få ta emot och ge stöd till kristna syskon i olika åldrar. Men det finns ändå ett stort fokus i allt det som församlingen håller på med. Det finns en huvudanledning till varför vi behöver en församling: det är helt enkelt att vi behöver möta Gud.

Allt liv kommer från Gud och meningen med våra liv är att leva i gemenskap med honom. Men på grund av synden är vi skilda från Gud och dessutom oförmögna att komma till honom och tro på honom. Men Gud vill ha oss hos sig. Han längtar efter och drar i varje människa för att få oss till sig.

Han är där och vill möta dig!

Det är genom mötet med honom som vi får del av hans liv och hans nåd. Ja, det är faktiskt genom att han får tala till oss som allt detta kan ske. På samma sätt som Gud genom att tala skapade hela universum och som Jesus genom att tala uppväckte folk från det döda, så vill Gud genom sitt Ord skapa tro och liv i oss idag. Guds ord är mäktigt – för det är ett skapande ord, det gör något i den som lyssnar. Så när vi i gudstjänsten lyssnar till bibelordet och predikan är det inte främst för att lära oss något nytt. Det är ett möte med Jesus där han får tala till oss. I Bibeln ser vi gång på gång hur mötet med Jesus förvandlar människors liv. Han skapar tro, gör under, upprättar, tillrättavisar, tröstar, ger av sin kärlek, vägleder och visar vem Gud är. Han är densamme idag och vill göra samma sak med dig. Och allt detta vill han göra genom sitt Ord – genom predikan!

Gudstjänsten är den främsta mötesplatsen med Gud som han har gett oss. Förutom Guds ord får vi där dessutom del av nattvarden – där vi får ta emot Jesus själv. Därför behöver du en gudstjänstfirande gemenskap där man predikar från Bibeln och förvaltar sakramenten. Tänk att vi i gudstjänsten får möta Gud själv! Att tänka på detta gör gudstjänsten mer spännande och höjer våra förväntningar. Han är där och vill möta dig! Är du där? 

Foto: Aaron Burden, unsplash.com
Jakob Andersson
Redaktionschef för Insidan 2014-2023 men arbetar numera på Strandhems bibel- & lärjungaskola samt med Ledarutbildningen. jakob.andersson@strandhem.nu
DELA
Föregående artikelDamen, prästen och vedträet
Nästa artikelEn trestegsraket