Då sade han till henne: ”Min dotter, din tro har frälst dig. Gå i frid och var frisk och fri från din plåga.” Mark 5:34

Tänk dig att du är på en konsert och artisten är mitt i folkhavet. Alla tränger sig på, inklusive du själv. Du bara måste få röra vid honom. Om det sker så kommer du aldrig tvätta handen igen. Du når fram, lyckas nudda jackan, ”yes!”. Då stannar rockstjärnan till. ”Vem rörde vid mig?” Livvakterna påpekar att det är omöjligt att säga i den stora folkmassan men kändisen måste få veta. Du är rädd och nervös, vet att han måste ha menat dig. Med nedböjt huvud tar du steget fram och erkänner. Då säger han samma ord som i denna bibelvers.

Med denna inledning får vi leva oss in i situationen när en kvinna sträcker sig efter Jesus. Han hade börjat bli känd och många följde honom, men varför? För att han är Guds son. En människa kan inte ge frid, hela och befria människor – det kan bara Gud! Han säger ”min dotter” för att Jesus är Gud, han har skapat henne. Han hjälper och ser henne, ingen har kunnat göra det innan. Hennes utsträckta hand är tron till Jesus som räddar henne från oro, sjukdom och skam. Han slänger inte bort handen, han känner och tar den, visar för andra att hon är värdefull.

Lägg dina bekymmer i Jesus händer, för han bär, hela vägen hem till himlen.

Men, vi då? Vi som ber, lyfter våra händer och ropar efter Jesus. Jag tror detta bibelord är till oss. Kvinnan hade varit sjuk i 12 år och spenderat alla sina pengar på att bli frisk och fri. Det kan ta lång tid även i våra liv innan vi upplever att Jesus svarar på vår bön, innan vi märker att han har varit med i det jobbiga hela tiden.

Mitt i våra svårigheter finns det hopp. Världen är full av synd, plåga och lidande, men vi kan lita på att Jesus gått före och vunnit seger över ondskan på korset för vår skull. Så lägg dina bekymmer i Jesus händer, för han bär, hela vägen hem till himlen.

Bön: Jesus, jag ber att vi ska få uppleva att du ser och bär oss genom livets olika plågor. Tack för att du alltid är med oss. Amen.

Sång: Du har räddat mig – Erik Tilling

Fastän livet gör ont,
vill jag lita på Dig
Tro att Du hör min bön,
att Din blick är på mig

Genom allt är jag Din
Du finns här hos mig
Jag är helt i Din hand
Du som ville mitt liv
Alltid finns Du här
Jag får vila i Dig

Foto: FreeImages.com/Sias van Schalkwyk
DELA
Föregående artikelGer mening till livet
Nästa artikelJesus bland kollegorna