Att sitta fast i ett missbruk kan se ut på många olika sätt. Droger, alkohol, sex och mycket annat kan bli ett beroende. För Kristofer Aspén var det spel.

Namn: Kristofer Aspén
Ålder: 40 år
Bostadsort: Sollentuna
Sysselsättning: Videoskapare
Intressen: Träna, umgås med familjen
Fun fact: Står gärna på en röd låda och predikar inne i Stockholm på fritiden.

– Det började med en tjugolapp på spelmaskinerna på lunchrestaurangen och slutade i att jag försvann från jobbet och stal pengar.
Kristofer spelade bort alla sina pengar, separerade från sin sons mamma och försökte lura sin egen mamma på pengar.

Lamslagen av tomhet

Men Kristofers mamma tvingade honom att söka hjälp på en spelberoendeförening i Stockholm. Mötet väckte mycket inom honom och vid nästa träff insåg Kristofer att han också hade problem. Då bestämde han sig för att han skulle sluta spela, men det var lättare sagt än gjort. Tomheten som kom när han slutade spela gav en stark ångest. Han kunde nästan inte gå ut ur sin lägenhet, inte sova på nätterna. Trots att Kristofer hade slutat spela kände han sig fortfarande som en fånge inombords.

En relation med Gud

Tomheten och ångesten ledde till att Kristofer började ta droger och festa mycket. På en fest träffade han en gammal vän som såg Kristofer i hans misär.
– Han sa till mig: “Kristofer, vad håller du på med? Du har en son! Varför förstör du ditt liv?” Dessa orden träffade mig rakt i hjärtat.

Detta blev en vändpunkt för Kristofer. Vid samma tid påbörjade han en utbildning i Norrland. På bussen upp träffade han en man som skulle gå samma utbildning. Kristofer öppnade upp sig för mannen och berättade om sin situation.

Trots att Kristofer hade slutat spela kände han sig fortfarande som en fånge inombords.

Mannen var kristen, och Kristofer, som tidigare inte blivit särskilt imponerad av det han såg i kyrkan, blev berörd av mannens tro. Mannen pratade om att ha en relation med Gud.
Kristofer ställde många frågor och när mannen pratade om Jesus förstod han att detta var något helt annat än vad han tidigare sett.

Enda vägen till räddning

Nu började Kristofers liv förvandlas på riktigt. Han kände en hunger efter sanningen och började läsa Bibeln för att förstå mer. Mer och mer förstod han att Jesus var räddningen som han behövde och till slut bad han bönen: “Jag är trasig, jag är fast, jag har gjort mycket dumt och jag behöver din förlåtelse.”

– Då kom Jesus så tydligt in i rummet och mötte mig. Han befriade mig från det mörka i mitt hjärta och jag upplevde att jag var ren och fri! Jag hade provat allt innan jag mötte Jesus, men han var den enda vägen ut ur mitt missbruk.

Foto:
DELA
Föregående artikelTesta traditionen!
Nästa artikelGuds tankar