Lyft blicken mot höjden och se: Vem har skapat allt detta? Han som mönstrar stjärnornas här och låter dem tåga fram, han som ropar upp dem alla. Så väldig är hans makt och styrka att ingen av dem uteblir. Jesaja 40:26 (Bibel 2000)

Du vet när allt känns jobbigt, när allt går åt skogen och alla problem hopar sig. När du känner dig så där jätteliten och helt maktlös. Då kan du tänka på hur stor Gud är jämfört med det jobbiga. Då kan du tänka på vilken kraft som finns i hans namn, i Jesus, och att den kan verka genom dig. Låt Helig Ande visa dig hur stor Gud är.

Vi glömmer att vi har den mest omtänksamme, den störste och den trofaste, levande Guden bakom oss.

Ofta triggas vi att tänka mer på det negativa än det positiva i situationer vi möter. Vi ser hur små vi är i den här världen, hur lite inflytande vi verkar ha och hur många saker som går emot oss. Men. Vi glömmer att vi har den mest omtänksamme, den störste och den trofaste, levande Guden bakom oss. Visst är vi små, men han är stor. Megastor. Han har skapat hela vår jord och alla stjärnor som du kan se på himlen (för det behöver man vara mer än stor). Han vet vem du är, och visste det redan innan du föddes. Han helar, skyddar och styrker. Han är helig och perfekt.

När vi väljer att gå i Guds namn – att kalla på hans namn, att låta honom påverka våra liv – då är vi inte pyttesmå. Vi blir stora genom honom. Samma kraft som uppväckte Jesus från de döda är verksam i dig och mig. Tänk på det när alla problem kommer på samma gång, när proven går åt skogen och du känner dig totalt maktlös. Jesus kraft är med dig och verkar genom dig. Han är stor i dig.

Bön: Gud, när jag känner mig liten, visa mig att du är stor. Hjälp mig att ropa på ditt namn och öppna mitt hjärta för dig. Låt din kraft verka genom mig och i mig. Tack för att du är större än alla mina problem. Hjälp mig att se det. Detta ber jag i ditt heliga namn. Amen.

 

Sång: What a wonderful name – Ben Fielding, Brooke Ligertwood

You have no rival, You have no equal
Now and forever, Our God reigns
Yours is the kingdom, Yours is the glory
Yours is the name, above all names