På gymnasiet var jag otroligt skoltrött. Att någon gång i framtiden plugga vidare kändes väldigt avlägset och därför läste jag bara första mattekursen. Åren gick och efter ett tag ville jag ändå söka till högskolan. Problemet var att jag behövde läsa mer matte.

Räkneuppgifterna var som rena grekiskan och jag förstod inte hur jag skulle klara det. I desperation bad jag till Gud om hjälp, samtidigt som jag ifrågasatte varför han inte skapat mig med en hjärna som kunde räkna bättre.

Gud svarade på min bön. En morgon fick jag ett sms där det stod ”Guds matematik är inte som världens. Gud hjälper dig att räkna”. Avsändaren hade ingen aning om att jag läste en mattekurs. Efter det bad jag Gud om hjälp inför varje prov. Det var fortfarande svårt men med Guds hjälp klarade jag kursen.

För mig blev det ett tecken på att Gud svarar när vi ber. I dag läser jag på högskolan och Gud hjälper mig med utbildningen precis som han gjorde med matten. Kanske kämpar du också med något? Eller oroar du dig för framtiden? Be till Gud och överlämna allt i hans händer. Ingenting är för litet eller stort att be om.