Välkommen till Guds instagramflöde, där du och jag får visas upp som Guds älsklingar.

Har ni sett de där mammorna på Instagram, som dressar upp sina barn, struttar runt på stan, hittar på grejer … Ja, gör typ allt med och för sina så kallade “Mini-me”? Och vet du? Det där är du och jag. Inte morsorna såklart – nej, men du och jag är en sådan där liten “Mini-me”. Vi är nämligen Guds “Mini-me”! Gud är vår pappa och vi är hans barn. Ofta sätter vi alla möjliga etiketter på oss själva och andra; vi är lärare, idrottare, spelfantast, storebror, löpare, fotbollsspelare, tystlåten och så vidare. Mitt i detta glömmer vi ofta bort att påminna oss om den enda primära etiketten som finns över våra liv; nämligen att vi är Guds älskade barn. Så sjukt stolta vi borde vara över denna sanning. Det är stort!

Komma som barn

I Bibeln kan vi läsa om hur Jesus säger att vi behöver bli som barn för att komma till honom. Detta handlar inte om att tänka att man ska vara barnslig eller lägga bort allt sitt förstånd, inte heller om att man behöver visa sig stor, stark eller smart – inte alls! Men precis som ett barn som kommer springande utan att tänka för mycket eller bry sig om vad som händer runt omkring är vi på samma sätt menade att komma till Gud. Med iver, glada över att vi tillhör honom och tacksamma för allt det han gett oss genom Jesus Kristus – utan att bry oss om vad de runt omkring oss tänker om det.

I livet med honom och som hans älskade barn, har vi fritt fram att alltid komma till vår far med allt vi bär på.

Komma med allt

Vi är skapade till Guds avbild och genom Jesus får vi bli hans barn. Allt Gud önskar är att ha en relation med oss där han kan få ösa sina goda gåvor till dig och mig. Du är formad så att du liknar Gud, precis som ett barn liknar sina föräldrar. Detta betyder inte att vi är identiska med våra föräldrar, nej, men det berättar avi tillhör samma familj. I livet med honom och som hans älskade barn, har vi fritt fram att alltid komma till vår far med allt vi bär på. Med våra “hjälp”, “förlåt” och “tack” – samt allt annat som ryms i våra hjärtan och liv. Tyvärr vet vi att “hjälp” i vissa perioder är närmast till hands. För livet kan vara smärtsamt och omständigheterna helt andra än vi tänkt och planerat för. Men mitt i allt det som kallas livet, i glada dagar och dagar då allt verkar gå emot, får vi påminnas om att det finns något bortom allt det vi ser.

En framtid som kommer

Det finns ett hopp som vi alltid får hålla fast vid, ett hopp som tillhör Guds barn – ja alla oss som följer Jesus. Bibeln pratar om att himlen är vårt hem (Fil 3:20) och att vi, tack vare att Jesus har dött för dig om mig, får ta del av detta löfte. Detta handlar om en evighet med Gud där hans härlighet råder. Det är stort. Det är ibland ogreppbart. Och samtidigt något vi bara får glädjas över och sträcka oss efter … precis som ett barn.