Jag vet inte hur det är i ditt hem, men när vi väntar gäster hemma råder det ofta, om inte alltid, en typ av städpanik i huset.

Starten går någon timme innan det väntas ringa på dörren. En av oss tar ett snabbt varv med dammsugaren medan en annan trycker in utspridda prylar i ett skåp. En ställer i ordning stolar, en puffar till kuddar medan ytterligare en stänger dörren till rummet vi inte hinner städa, i tro och hopp om att ingen ska vilja gå in just dit.

När gästerna väl anländer ser det snyggt, polerat och välstädat ut. Förhoppningsvis finns inga spår kvar av röran som nyss låg framme, men nu gömmer sig bakom stängda dörrar.

Låt honom vara pappan som får hjälpa dig att städa upp.

På samma sätt kan det vara i relationen med Gud. Vi bjuder in honom i våra liv men gömmer undan vissa saker som vi inte vill att han ska se. Vi låter honom komma in och ta del av flera rum – flera händelser, tankar och känslor, men hoppas också att han inte ska veta av vissa andra. Kanske skäms vi över röran. Kanske vill vi ge sken av att vara bättre. Men Gud vill bli insläppt i alla delar av våra liv, i varenda liten vrå. Han vill att vi kommer med allt till honom, stort som smått, rörigt som ordnat, smutsigt som rent.

Våga ha en öppen och ärlig relation med Gud. Bjud in honom i alla rum. Inte bara älskar han dig oberoende av mängden skräp och smuts i ditt liv, han vill också hjälpa dig att ta itu med allt bråte. Låt honom inte bara vara gästen som får se den fina ytan. Låt honom vara pappan som får hjälpa dig att städa upp.

Foto: Pixabay.com
Johanna Victorén
Student, Lund. I Insidans redaktion sedan 2018. johanna.victoren@insidan.net
DELA
Föregående artikelI Guds kraft
Nästa artikelFör Sverige – i vishet