För att få våra liv förvandlade av Gud behöver vi spendera tid med honom. Svårare än så är det inte.

Och ändå kan det kännas som att just det, att ta tid tillsammans med Gud, är det vanliga vardagslivets absolut största utmaning. När är det egentligen tänkt att man ska umgås med Gud när plugget, fotbollsträningen, serietittandet, umgänget med vänner och sömnen tar upp all tid? Tricket är att skala bort och bjuda in. 

Skala bort

Hur ser en vanlig dag ut för dig? Vad spenderar du tid på under en vecka? Och hur mycket tid spenderar du på vardera grej? Gör en lista och fundera på om det är något du skulle kunna dra ner på eller till och med plocka bort i ditt schema. Kanske kan en sådan avskalning ge dig utrymme att läsa något i Bibeln ibland, eller att ha kvällsandakt innan du går och lägger dig. 

Bjud in!

Gud vill vara en del av hela ditt liv. Det betyder att han vill vara med i allt det som är din vardag. Bjud in Gud att vara med och tala till och genom dig i lektionssalen eller på arbetsplatsen. Bjud in Gud att vara med och prägla gemenskapen när du umgås med dina vänner. Bjud in Gud att gå på promenad med dig, och att vara med dig när du är ute och handlar. Fråga Gud vad han vill påminna dig om när ni är ute och går, och berätta för honom vad du tänker på. Förvandlingen sker i den återkommande gemenskapen med honom som dog och uppstod för att få vara med dig!