Hon letade efter vem hon själv var och hittade vem Gud är. 

Namn: Sarah Pedersen
Bostadsort: Lund
Sysselsättning: Studerar till sjuksköterska
Intressen: Träning, måla
Fun fact: Har bott på Grönland

Vad är det han tror på? Det lyser igenom honom så mycket att till och med jag känner det.

Sarah Pedersen gick sista året på gymnasiet när hon ställde denna fråga. Hon började närma sig studenten och många tankar snurrade i hennes huvud. Vem var hon och vem ville hon vara? Hon ville inte längre vara den som jagade efter popularitet, men saknade någon som kunde vägleda henne. I stället la hon sin energi på att försöka göra alla runt omkring henne nöjda.

Hörde om Jesus

En av Sarahs klasskompisar var kristen och han pratade ofta om Jesus. Sarah, som tyckte att religion verkade orealistiskt, förvånades över vilka kloka svar han hade på hennes frågor. I klasskompisen upptäckte hon ett ljus som hon också ville ha. Sakta började hon söka Gud. Hon fick lära sig hur man hittar i en bibel och vad en frälsarkrans är. Ju mer hon lärde sig, desto mer intresserad blev hon. Samtidigt började hon känna av Gud konkret. När hon en gång satt på bussen kände hon plötsligt att hon blev omfamnad och hon visste med detsamma att det var Gud.

Gud har aldrig svikit mig.

En förändring

I takt med att Sarah lärde känna Gud började hon också förändras. Livet fick ett nytt ljus och ett nytt hopp. Hon hade fått någon som lovat gå med henne genom livet. Att vara populär blev inte längre lika viktigt. Vetskapen om att hon hade Gud vid sin sida gjorde henne trygg och fri.

Gud har aldrig svikit mig. När jag bett till honom har jag alltid fått svar, säger hon med självsäkerhet i rösten.

Även omgivningen märkte av hennes förändring och vänner kommenterade det. När hon berättade för sin familj att hon blivit kristen blev de skeptiska, de är själva ateister. Sarah vill att hennes familj ska upptäcka det ljus hon en gång såg hos en kompis och som nu bor i henne själv. Därför försöker hon ta chansen att prata med dem om Gud så ofta hon kan.

Längtar efter mer tid med Gud

Det är tydligt att Sarah längtar efter att lära känna Gud ännu bättre och få spendera mer tid med honom. Därför har hon nu pausat studierna till sjuksköterska för att spara pengar till en bibelskola kommande vår. Ända sedan hon började söka Gud för två år sedan har hon drömt om att få lägga studierna åt sidan för att bara fokusera på honom. Den vägledning hon saknade under gymnasiet har hon hittat i Gud.

  Jag sökte efter vem jag borde vara eftersom jag visste att jag inte ville vara den jag varit. Det jag fann var vem Gud har skapat mig till.