På ett forum läste jag nyligen någon som skämtade om att svenskar i coronakarantän “äntligen får leva så som vi innerst inne vill: isolerade i hemmet, avskilda från social kontakt och med influencers, datorspel och tv-serier som enda sällskap”. Det var ett skämt, men samtidigt får jag lite ont i magen. Är det verkligen så? Är vi människor lyckligare när vi får vara för oss själva?
Svenskar värderar enligt olika studier personlig frihet och oberoende framför att “committa” till olika relationer. Samtidigt längtar vi efter passionerad kärlek och starka känslor, trots att vi inte vill offra något av oss själva för att få uppleva det. Går detta ihop? Jag tror inte det.
Bibeln talar om en helt annan typ av kärlek. En kärlek som vi inte kan välja så som vi väljer dejt på Tinder eller film på Netflix, utan en kärlek som innebär att man ger allt för den andre, oavsett om det känns toppen eller botten.
Detta nummer av Insidan handlar om kärleksrelationer. I tidningens olika artiklar kan du läsa mer om vad Guds tanke med våra kärleksrelationer egentligen är, och hur vi kan leva efter den tanken. Gud är kärlek, och han ger sin kärlek till oss som en gåva, utan att vi gjort något för att förtjäna den. Samma kärlek kan vi ge vidare, och på så sätt visa att vi inte alls mår bäst ensamma i karantän, utan när vi lever i nära relationer, och älskar dem i vår närhet.

Bön: Gud, låt din vilja ske i mitt liv, också när det gäller kärlek och relationer. Led mig i allt och lär mig att älska som du gör.

Nummer 185?!

Kanske reagerade ni när förra numret inte hette Nr 2 2020? Eller över att detta nummer inte heter Nr 3 2020? Vi har alltså börjat med en ny numrering här på Insidan. Detta nummer är det 185e numret av Insidan sedan starten 1997, och då vill vi helt enkelt kalla det för det. Anledningen till bytet är att innehållet i Insidan alltid är aktuellt och att inget nummer ska ses som passé, som en gammal dagstidning. Här i info-spalten till vänster kan ni alltid kolla när numret gavs ut! Sveriges bästa och enda kristna ungdomstidning fortsätter som tidigare att komma ut åtta gånger varje år!
/Jakob Andersson, redaktionschef.