Är du en sån som har ett drömyrke som du bara längtar efter att få komma igång med och har en detaljerad plan för de närmsta tio åren?

Eller är du en sån som bekymmerslöst glider med och tänker att det löser sig? Eller känner du dig mest förvirrad och tycker det känns jobbigt att bli stor och behöva göra en massa viktiga val när man inte vet vad man vill?

Oavsett om du har många år kvar tills du slutar skolan, eller har panik inför vad du ska göra i höst, kommer de där valen som påverkar din framtid allt närmare. Ja, faktum är ju att du varje dag gör val som påverkar din framtid. Det här kan kännas jobbigt. Kanske kan man tycka att det är ännu svårare som kristen. Som om det inte vore svårt nog att veta vad man själv vill, så ska man dessutom klura ut vad Gud vill.

Men tack och lov har du nu ett nummer av Sveriges kanske viktigaste tidning i handen! Insidan kommer inte med alla svaren om hur din framtid ska se ut – men vi hoppas kunna skicka med en del olika perspektiv som kan hjälpa dig när du funderar över din framtid och ditt val av utbildning eller yrke. Det vi vet är att Gud vill vara med dig i det här.

  • Kanske vill Gud knacka på dörren och fråga dig om han får vara med när du planerar din framtid? Släpp då in honom!
  • Kanske behöver han påminna dig om att ditt liv och framtida yrke inte bara handlar om dig, utan om att han vill använda dig för andras, samhällets och sin skull? Det förändrar nog hur du ser på din skolgång och ditt yrkesval.
  • Kanske behöver Gud istället påminna dig om att han har dig och din framtid i sina stora händer? Där finns en trygghet som du får vila i!

Oavsett hur, så hoppas vi att Gud ska få tala till dig genom det du läser.

Bön: Jesus, jag vill gå den väg som du vill att jag ska gå. Hjälp mig att ta kloka beslut och hjälp mig att gå hand i hand med dig i allt. Amen

Foto: John Lockwood, unsplash.com
Jakob Andersson
Redaktionschef för Insidan 2014-2023 men arbetar numera på Strandhems bibel- & lärjungaskola samt med Ledarutbildningen. jakob.andersson@strandhem.nu
DELA
Föregående artikelDet handlar om honom
Nästa artikelSkolstrejk för klimatet