För några veckor sedan var en tjej på besök i vår församling. Det var hennes kristna vän som bjudit med henne. Hon följde med för att hon ville undersöka det här med Jesus närmre.

Jag satt bredvid henne. Under gudstjänsten var det som att namnet Johanna poppade upp i mitt huvud gång på gång. Jag frågade Gud vad det handlade om och upplevde att han sa att tjejen som var på besök hette så i mellannamn. Jag var inte helt säker på om jag hört rätt, men till slut tog jag mod till mig och frågade henne. Det stämde, hon hette Johanna i mellannamn. Det var en väldigt enkel sak jag fick höra från Gud, men det fick visa henne att Gud känner henne personligen och älskar henne.

Namnet Johanna poppade upp i mitt huvud

Gud talar verkligen till oss. Han gör det för att han älskar oss och för att han vill ha en nära och djupt personlig relation till oss alla. Eftersom han älskar alla talar han till alla, vare sig vi är medvetna om det eller ej. Det är enkelt att pröva, ju mer du lyssnar efter honom, desto mer kommer du att höra hans röst. Det är fantastiskt att leva ett liv med nära och vardagliga samtal med Gud. Att höra hans röst kan förvandla både ditt liv och din omgivning, det har jag fått erfara. Här kommer en utmaning till dig just precis nu: pausa allt annat för en minut och fråga Gud ”Vad vill du säga till mig nu?”. Och så lyssnar du. Han är hos dig och längtar efter att få umgås med dig, just precis nu.

Foto: Micaela Parente unsplash.com
DELA
Föregående artikelViktig vishet
Nästa artikelTron – en prestation?