Dagligen blir vi kallade till olika saker. Pappa som ropar att maten är klar. Ständiga notiser från olika appar som kallar på vår uppmärksamhet. Kompisar som vill att vi ska följa med och hitta på olika aktiviteter. Tandläkaren, skolan och så vidare. Listan kan göras lång. Responsen vi ger kan se ut på många olika sätt, med alla möjliga känslor och viljor, och ditt och mitt gensvar kan vara totalt olika även om vi får precis samma kallelse.

Att svara ja på Guds kallelse och börja leva i den är spännande.

På liknande sätt är det med Guds kallelse. Gud kallar alla till att följa honom och leva ett liv med honom. Någon kanske agerar som Jesus första lärjungar och bara släpper allt man håller på med för att följa. Någon annan vill fundera ett tag innan man beslutar sig för att följa. Men vad innebär det att vara kallad av Gud? Gud kallar oss till helighet, till att tjäna andra, till att berätta om Jesus för andra och mycket mer. Hur kan jag svara på dessa kallelser och hur kan det se ut i mitt liv? 

Att svara ja på Guds kallelse och börja leva i den är spännande. Vi vill uppmuntra till att redan nu börja utforska vad detta kan innebära för dig. Det här numret av Insidan berör olika aspekter av att vara kallad och kan få vara en hjälp på din upptäcktsfärd. Vi hoppas också att läsningen kan hjälpa dig att förstå storheten i att du är kallad av Gud!

Bön
Tack Jesus för att du kallar mig till ett liv i gemenskap med dig! Hjälp mig att förstå ännu mer vad du kallar mig till. Amen.

Foto: Slim Emcee, Unsplash
Johanna Yngvesson
Piteå. I Insidan redaktion sedan 2022.
DELA
Föregående artikelTre sommartips
Nästa artikelKallad att följa